• home
 • video
 • pas verschenen

  Afzien in de bergen, afzien op het podium: Sagan flirt met opgave (video)

  Peter Sagan.

  Peter Sagan leverde vandaag een gevecht met zichzelf.

  De laatste bergrit is een calvarietocht geworden voor groene trui Peter Sagan. De wereldkampioen kroop over de Pyreneeëncols, maar met Parijs in zicht weigerde hij de handdoek te gooien. "Het is een beetje zoals ‘s morgens opstaan en naar school gaan. Op school zag ik veel af, dan is dit veel beter.", gaf Sagan er een kwinkslag aan.

  Peter Sagan kwam in de rit van woensdag zwaar ten val in de afdaling. In de laatste bergrit leek hij daar de rekening voor gepresenteerd te krijgen. Vergezeld door enkele Bora-ploegmaats ging Sagan moeizaam de cols over. 

   

  Uiteindelijk kwam Sagan in een groepje met Démare terecht en zo kroop de groene trui naar de finish. Met de grote bus kwam hij ruim 38 minuten na ritwinnaar Roglic over de aankomst in Laruns.

   

  Daarna volgde een tweede calvarietocht om het podium te beklimmen. Als een oud mannetje kroop hij naar boven.

   

   

  Peter Sagan ziet af op de Aspin

  Sagan strompelt het podium op

  Sagan: "Wellicht zwaarste dag in mijn carrière"

  Sagan moest z'n doorzettingsvermogen aanspreken om de laatste bergrit tot een goed einde te brengen. "Het was vooral fysiek zwaar. Mentaal zit het wel goed, denk ik", zegt Sagan.

   

  Zijn valpartij van afgelopen woensdag speelde Sagan duidelijk parten. "Voor mij wat het vandaag geen excuus om alles weg te gooien. In mijn hoofd had ik alleen de gedachte dat ik de rit moest uitrijden, binnen de tijdslimiet of niet. Dit was wellicht de zwaarste dag in mijn carrière."

   

  "Als ik niet in de Tour zou zitten, dan zou ik nu niet meer op m’n fiets kruipen. Maar ik zit in de wedstrijd en ik moest vandaag finishen en morgen moet ik weer voortdoen. Het is een beetje zoals ‘s morgens opstaan en naar school gaan. Op school zag ik veel af, dan is dit veel beter."

  Sagan komt tijdig binnen

  Sagan haalt zijn zoveelste groene trui op