• home
 • video
 • pas verschenen

  Knaven: "Nu zaak om voorsprong vast te houden tot de tijdrit"

  Servais Knaven

  Knaven hoopt dat Thomas zondag zijn eerste Tour kan winnen.

  Servais Knaven, ploegleider bij Team Sky, hoopt dat Geraint Thomas zondag zijn eerste Tour wint. "Chris gaf het zelf al aan, het is duidelijk dat Geraint de betere is, en hij staat ruim voor. Nu is het zaak om de voorsprong vast te houden tot aan de tijdrit".

  Bij aanvang van de kortste rit van deze Tour leek iedereen wat nerveus. Was dit ook het geval bij gele trui Thomas? "Op papier was dit de zwaarste rit, dus het is normaal dat iedereen wat onzeker was. Uiteindelijk was het een mooie rit, waarin de klassementsmannen de verschillen hebben kunnen maken". 

  Tot op anderhalve kilometer van het einde verliep alles naar wens voor Team Sky. Hoe kijkt de ploeg terug op de zware bergrit? "Op het einde voelde Chris zich niet top, en dan weet je dat de concurrentie ook ogen heeft, dat er een aanval gaat komen". 

  "Onze twee kaarten goed kunnen uitspelen"

  "Het plan was duidelijk, op die momenten moesten Geraint en Chris volgen, tenminste als ze de benen hadden. Als een van hen het lastig kreeg, was er altijd nog Bernal om bij hen te blijven."

   

  "Op dat vlak hebben we de twee kaarten goed kunnen uitspelen. Roglic demarreert en Chris gaat mee. Daardoor moest Dumoulin verdedigen en gaan rijden, en zo kon Geraint gewoon volgen." 

  "We moeten geconcentreerd blijven"

  Ligt de Tour nu in een definitieve plooi? "Morgen is er nog een hele zware bergirt, daar is nog vanalles mogelijk. We moeten vooral gefocust blijven, want het is niet de bedoeling om zomaar tijd weg te geven. Als je aan de tijdrit kan beginnen zonder tijd te verliezen of eventueel zelfs wat tijd kan uitlopen, dan is dat mentaal zeer belangrijk. Heb je voor de tijdrit een mindere dag, dan speelt dat zeker mee".  

  Volgens Tom Dumoulin wint Geraint Thomas zonder ongelukken zondag zijn eerste Tour de France. "De tekenen zijn alvast goed, maar we moeten geconcentreerd blijven. Er kan altijd iets gebeuren, dus je moet op alles voorbereid zijn: gaten in de weg, een bocht die net wat scherper is, een renner voor je die onderuit gaat. Er zijn zoveel zaken die je kan tegenkomen, dus je moet gefocust blijven om valpartijen te voorkomen."

  "Hopelijk houdt Thomas het vol tot zondag"

  "Thomas is goed in ieder geval, hij heeft nog geen slechte dag gehad. Bovendien heeft hij de sterktste ploeg rond zich, met een viervoudig winnaar die hem gaat helpen waar hij kan. Daar kan het dus alvast niet aan liggen. "

   

  "Met een slechte dag kan natuurlijk alles gebeuren, maar daar gaan we niet van uit. Hopelijk houdt Thomas het vol tot zondag, maar eerst de rit van vandaag goed doorkomen."