• home
 • video
 • pas verschenen

  Dolblije Madiot kust al z'n renners: "Bravo! Ik ben trots op jullie"

  Madiot feliciteerde al z'n renners met twee kussen.

  FDJ moest er tot de 18e Tourrit op wachten, maar dankzij Arnaud Démare heeft de Franse ploeg dan toch z'n ritzege te pakken. Tot grote vreugde van ploegleider Marc Madiot, die z'n renners na de finish uitgebreid feliciteerde. "Iedereen heeft vandaag z'n steentje bijgedragen."

  "Dit is een mooie beloning voor Démare, want het is niet makkelijk geweest. Hij is gevallen en in de bergen had hij het moeilijk", zegt Madiot. "Maar we hebben het
  nooit opgegeven."

   

  "De ploeg had vertrouwen in hem en  iedereen is voor hem blijven werken, van Vichot tot Gaudu. Ik ben echt gelukig voor Arnaud maar ook voor de ploeg en de volledige staf, want iedereen heeft zijn steentje bijgedragen."

   

  Démare was vandaag misschien extra gemotiveerd, nadat André Greipel vraagtekens geplaatst had bij zijn klimprestatie op de Col du Portet. "Dat heeft toch voor een extra prikkel gezorgd", zegt Madiot. "Hij had woede in zich. Maar dit was geen antwoord aan Greipel. We zijn hier om een wedstrijd te winnen."

   

  Madiot wachtte z'n renners na de rit op aan de teambus en nam uitgebreid de tijd om ze één voor één te feliciteren met twee kussen. "Bravo, ik ben trots op jullie!."

  Madiot bedankt z'n renners voor het geleverde werk