• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen over Bardet: "Eén slechte dag helpt heel je klassement om zeep"

  Oliver Naesen schoof gisteren aan bij Maarten Vangramberen.

  Net als de voorbije twee jaar op het Tourpodium in Parijs staan wordt wel erg moeilijk voor Romain Bardet. De Fransman viel door de mand in de 2e Pyreneeënrit. "Je kan je wel indenken dat hij in zak en as zat", zei ploegmaat Oliver Naesen bij Maarten Vangramberen in Vive le Vélo.

  Romain Bardet was één van eerste favorieten die moest lossen op de Col de Portet en finishte uiteindelijk op 2'35" van Quintana. In de stand tuimelde hij naar de 8e plaats op 5'13" van Thomas. Bij AG2R hadden ze op meer gehoopt. "Vooraf in de briefing was er gezegd dat we voor de winst gingen, dat dit onze rit was", zegt Naesen.

  "Het was ook de dag waarop Bardet gehoopt had het klassement overhoop te kunnen gooien, hij wou de rit proberen te winnen. Dan kan je je wel indenken dat hij achteraf in zak en as zat. Maar je kunt niet kwaad zijn op hem, hij deed het niet met opzet. Het is wel jammer."

   

  "Dat is de Tour, een slechte dag kan heel je klassement om zeep helpen Maar dat maakt het ook mooi. Het gaat erom dat er eens een favoriet door de mand valt, alleen jammer dat het bij ons gebeurt.”

  Bardet gaf niet thuis in de tweede Pyreneeënrit.

  "Bengaals vuur is superirritant"

  Team Sky deed het een stuk beter en lijkt alweer op weg naar Tourwinst, ondanks de vijandigheid van een deel van het Franse publiek. Naesen maakte het zelf mee. "Als je vooraan rijdt bij de Sky-renners, is dat elke dag een druppel in die emmer met dat boegeroep, Bengaals vuur en meelopen. Dat heb je echt niet nodig in een zware koers.”

   

  "Dat Bengaals vuur is ook superirritant. Je bent heel diep aan het inademen
  en als je daar inzit, is dat heel ongezond. Dan probeer je je adem in te houden
  en zit je nog meer à bloc, heel vervelend."

   

  Maarten polste ook nog even bij Naesen wat hij van de experimentele start vond. "Ik heb niet gezien hoe het eruit zag op tv, maar het was eens iets anders. Ik vind het wel mooi, het ziet er misschien onnozel uit. Maar als het echt start is aan de voet van de klim, ben ik toch blij dat ik in de tweede en niet in de vijfde groep sta. Ik denk dat die toch een trap meer hebben moeten geven. "