Greipel heeft vragen bij klimprestatie Démare, maar die bijt van zich af

  Arnaud Démare

  Sprinter Arnaud Démare heeft op de slotklim naar de Col de Portet maar 9 minuten verloren op ritwinnaar Nairo Quintana. "Misschien moet iemand hem zeggen dat er GPS-tracking is in de Tour", zegt André Greipel. "Bedankt voor het respect", reageert Démare.

  Arnaud Démare staat niet meteen bekend als een klimmer, maar slaagde er op de zware slotklim van 17 kilometer wel in om de schade te beperken. De Fransman van FDJ verloor maar 9 minuten op Nairo Quintana en finishte zo binnen de tijdslimiet.

   

  Die prestatie roept vragen op bij collega-sprinter André Greipel van Lotto-Soudal. "Misschien moet iemand FDJ en Arnaud Démare vertellen dat er GPS-tracking is in de Tour. Chapeau om maar 9 minuten te verliezen op een klim van 17 kilometer", schrijft Greipel sarcastisch op Twitter.

   

  Met de hashtag #notthefirsttime verwijst Greipel ook nog eens naar Milaan-Sanremo in 2016. Démare won toen, maar zou met de hulp van een ploegwagen teruggekeerd zijn in het peloton na een val.

   

  Ramon Sinkeldam, ploegmaat van Démare bij FDJ, diende Greipel al van antwoord op Twitter. "Je weet best dat de wedstrijdjury geloste renners constant volgt. Dit is niet zo netjes van jou", vindt de Nederlander.

  Démare: "Ik dacht dat je slimmer was, André"

  Ook Arnaud Démare zelf beet van zich af en haalde in een tweet uit naar André Greipel. "Bedankt voor het respect. Ik hield ook van jou.  Ik dacht dat je slimmer was. De wedstrijdcommissarissen waren de hele tijd in onze buurt. Ik zal je mijn gegevens sturen. Aangezien jij een expert bent, moet je me maar laten weten wat je ervan denkt."

  Sammy Neyrinck volgde Démare vanuit de bezemwagen: