• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert in videoboodschap: "Volgende zege zal extra zoet smaken"

  Voor hij weer naar huis keert, heeft Philippe Gilbert in een videoboodschap zijn volgers toegesproken. "Ik ben blij met alle steunbetuigingen. Zo zie je wat voor een schitterende sport dit is."

  Philippe Gilbert zag zijn Tour eindigen in de afdaling van de Portet d'Aspet, ook al reed hij de etappe op karakter nog uit. "Ik heb geluk gehad", zegt Gilbert. "Ik heb wel een breuk in mijn knieschijf en zal een paar weken niet op de fiets kunnen zitten, minstens 4 à 5 weken."

   

  "Ik wil iedereen bedanken voor de steunbetuigingen, ook de renners die zich om mij hebben bekommerd gisteren. Zo zie je hoe schitterend deze sport is."

   

  "Ik keer nu naar huis om aan mijn revalidatie te beginnen. Na elke val sta ik weer op. De volgende overwinning zal dan extra zoet smaken. Hopelijk laat die niet te lang op zich wachten. Dit jaar zal te vroeg zijn, maar ik wil 2019 op een hoog niveau starten, zodat ik meteen kan winnen."

  De knie van Gilbert is een dag later helemaal opgeblazen