• home
 • video
 • pas verschenen

  Brailsford over vijandige Fransen: "Organiseer anders Tour met Franse teams"

  Dave Brailsford

  Dave Brailsford is niet mals voor de Fransen.

  Sky werd in deze Tour al bespuwd, beschimpt en uitgejouwd. Niet alleen Chris Froome, kreeg het te verduren, alle werknemers van de ploeg worden op de korrel genomen. "Dit is heel intimiderend."

  Chris Froome had zich ongetwijfeld voorbereid op een vijandige ontvangst van de (Franse) fans, maar ook de andere renners van Sky én de werknemers krijgen het hard te verduren. "Ik denk niet dat het zal stoppen", zegt manager Dave Brailsford.

   

  "We proberen waardig te blijven, niet te reageren, zodat we niet afgeleid geraken. Maar ik vind dat er geen plaats is voor spuwen en dingen gooien in de sport of zelfs in het leven."

   

  "Wat opvallend is: tijdens de Giro was er nog geen uitspraak in de zaak-Froome, maar toch waren de Italiaanse fans fantastisch. Ook in Spanje: fantastisch. Blijkbaar is het iets Frans. Ik denk niet dat de Fransen hadden gewild dat hun voetballers in Rusland bespuwd zouden worden. Maar blijkbaar mag dat met ons wel. Ik zou daar problemen van maken als dat in mijn land gebeurde."

   

  "Als je als koers het grootste sportevenement ter wereld wil zijn, moet je ook de deelnemers uit het buitenland met respect behandelen. Anders organiseer je beter een Tour met alleen maar Franse teams."

  "Moscon laat zichzelf en de ploeg in de steek"

  Dave Brailsford kreeg op de persconferentie ook vragen over Gianni Moscon, die uit de wedstrijd is gezet na een handgemeen met Elie Gesbert. "We zijn heel teleurgesteld", zegt de Sky-baas. "Hij heeft zichzelf én de ploeg in de steek gelaten. Na de Tour zullen we beslissen wat we met hem zullen doen."

   

  Brailsford denkt wel dat Sky het verlies van Moscon in deze Tour kan opvangen. "Het zal wel impact hebben, want andere renners zullen nu wat meer moeten werken. Maar de ritten dat we hem het meeste nodig hadden, zijn al voorbij. Ik betwijfel of het invloed zal hebben op het eindresultaat."