• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas: "Pyreneeën zullen leuk zijn om te bekijken, niet om te koersen"

  Geraint Thomas mocht zijn vijfde gele trui aantrekken.

  Geraint Thomas heeft de tweede rustdag gehaald met de gele trui rond zijn schouders. Kan hij Parijs halen als leider? "Er volgt eerst een belangrijk blok in de Pyreneeën", zegt hij.

  Geraint Thomas en niet Chris Froome gaat de slotweek van de Tour in als leider. De Welshman kwam in de 15e rit naar Carcassonne nooit in de problemen. "In het begin was er wel wat stress omdat het een pittige strijd was voor de goede ontsnapping en er was wat wind."

   

  "Daniel Martin viel aan op de slotklim, maar we wisten dat hij nog 40 kilometer voor de boeg had en geen ploegmaats in steun had. Ook Bardet probeerde het nog in de afdaling, maar hadden alles onder controle."

   

  "Uiteindelijk was het een goede dag. Ik bekijk het dag per dag. De rustdag is zeer welkom en daarna volgt een belangrijk blok in de Pyreneeën."

   

  "We hebben die etappes al verkend na de Dauphinée. Het zijn zware etappes waar er veel kan gebeuren. Vooral de rit van 65 kilometer zal loodzwaar zijn. Het wordt 2,5 uur vollenbak rijden. Het zal leuk zijn om te bekijken, niet om te koersen."

  Tweet: