• home
 • video
 • pas verschenen

  Liam Everts (13) verovert brons op EK motorcross 85cc

  " "

  Liam Everts rijdt met 72, het nummer van zijn vader.

  Liam Everts, zoon van 10-voudig wereldkampioen Stefan Everts, heeft het talent en de ambitie om in de voetsporen van zijn vader te treden. Everts junior stond vandaag op het podium in de finale van het EK motorcross 85 cc. Hij eindigde in Tsjechië, in Loket, derde achter een Zuid-Afrikaan en een Nederlander.

  De finale van het EK 85cc werd over 2 dagen gespreid: gisteren in de eerste reeks eindigde Liam Everts op de tweede plaats op 10 seconden van de Zuid-Afrikaan Camden McLellan. Vandaag in reeks 2 was het lastiger voor de jonge Belg. Hij raakte ingesloten en moest vanuit het achterveld terugvechten.

   

  Everts, die met het legendarische nummer 72 van zijn vader rijdt, kwam uit op een vierde plaats. De reekszege was voor de Nederlander Kay de Wolf, voor McLellan.

   

  Algemeen stak de Zuid-Afrikaan de eindwinst op zak. Everts had evenveel punten dan De Wolf voor plaatsen 2 en 3, maar De Wolf eindigde in de tweede reeks voor Everts. Dus zilver voor de Nederlander,  die in de eerste reeks 6e was. En brons voor Everts.

  Eindstand EMX85
  1. Camden McLellan (ZAf) 47 punten
  2. Kay de Wolf (Ned) 40
  3. Liam Everts 40
  4. Kay Karssemakers (Ned) 36
  5. Raul Sanchez Garcia (Spa) 33

  Bekijk de beelden van reeks 1