• home
 • video
 • pas verschenen

  Kruijswijk: "Liever zo sneuvelen dan 3 weken naamloos rondrijden"

  Steven Kruijswijk was de held van de dag, maar hij zag zijn vermetele vluchtpoging niet beloond met ritwinst of geel. "Het was een goeie poging", reageert hij laconiek.

  Steven Kruijswijk speelde al vroeg op de flanken van de Croix de Fer soloslim, maar uiteindelijk werd het kleine miserie voor de Nederlander. "Je denkt altijd dat het erin zit, maar ik wist dat het moeilijk zou worden. Zeker toen ik besloot alleen te gaan."

   

  "Na de Croix de Fer was het nog 40 kilometer dalen en was er tegenwind. Alleen tegen Sky is het dan heel lastig. Ik had gehoopt iets meer over te houden bij de start van Alpe d'Huez, maar daar zakte ik in elkaar. Als je voorsprong minder en minder wordt, is dat mentaal ook lastig."

   

  Kruijswijk reed even virtueel in het geel, maar zakt bij de eindafrekening alsnog van 6 naar 8. "Ik ben naar hier gekomen om een goed klassement te rijden, maar ik wil Parijs ook niet bereiken met het idee dat ik 3 weken niet te zien was. Ik doe het liever zo dan naamloos rond te rijden."