• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen vuiltje aan de lucht voor Froome: "Dit is droomscenario"

  Chris Froome

  Chris Froome: "Ik kijk al uit naar de Pyreneeën."

  Chris Froome verloor opnieuw enkele seconden op zijn ploegmaat Geraint Thomas, maar de Brit denkt niet dat zijn rol al is uitgespeeld. "Ik heb het gevoel dat ik steeds beter mijn draai vind."

  Het is geen verrassing dat er na de Alpen een renner van Sky stevig in het geel staat. Wel dat deze renner Geraint Thomas heet. "G (Geraint) heeft de race van zijn leven gereden tot nu toe. Hij verdient het volledig om hier in het geel te staan", zegt Chris Froome.

   

  "Ik denk dat we in een gedroomde positie staan. Zo kunnen we allebei onze troefkaart spelen, zoals we vandaag ook gedaan hebben. Gisteren ging G en bleef ik bij de andere favorieten, vandaag was het omgekeerd. En uiteindelijk had G nog wat overschot voor zijn eindschot. Dit is echt een droomscenario."

   

  Froome zelf kon zijn aanval niet doortrekken en moest in de finale zelfs even passen. Toch maakt hij zich geen zorgen. "Ik heb het gevoel dat ik steeds beter min draai vind. Ik ben echt tevreden over het gevoel in de bergen. Dat was altijd wat een vraagteken na de Giro. Ik kijk al uit naar de Pyreneeën."

  Het was een vraagteken hoe ik mij na de Giro zou voelen in de bergen, maar ik ben heel blij met de sensaties in mijn benen.