• home
 • video
 • pas verschenen

  Het beste uit Vive le Vélo: "Sky zal toch paar brandjes moeten blussen"

  Remco Evenepoel en Kevin De Weert

  Wat hadden Remco Evenepoel en Kevin De Weert te zeggen?

  Met bondscoach Kevin De Weert en Sven Nys zat er heel wat wielerervaring aan de tafel van Karl Vannieuwkerke in Vive le Vélo. En wat had Remco Evenepoel te vertellen over zijn transfer naar Quick-Step? Wij verzamelden het beste uit Vive le Vélo. 

  "Thomas maakt geen fouten en rijdt erg intelligent"

  Wordt Geraint Thomas de grootste uitdager van Chris Froome? Na vandaag ziet dat er steeds waarschijnlijker uit. Sven Nys is een Thomas-believer: "Hij heeft nog geen fouten gemaakt en rijdt ook intelligent. Door zelf als eerste te gaan, zet hij Froome klem."

   

  "Dit zal hem ook een boost geven. Thomas rijdt ook een perfect parcours. Hij wint eerst de Dauphiné, wat voor Froome vaak het ideale recept was om later de Tour te winnen. Froome daarentegen heeft met zijn Giro-zege een atypische voorbereiding achter de rug."

   

  Bij Sky doen ze er alles aan om aan de buitenwereld te laten merken dat alles nog peis en vree is tussen beiden tenoren. "Maar ik denk toch dat ze een paar brandjes zullen moeten blussen", zegt Kevin De Weert. "Ik heb ook het gevoel dat Froome nog wel eens zal uithalen."

   

  "Durft Sky ook te gokken op Thomas? Hij heeft zijn contract ook nog niet verlengd. Ik denk dat ze in de ploeg het liefst Froome zien winnen. Hij wordt betaald om te winnen, de anderen worden betaald om Froome te helpen winnen."

  Evenepoel geeft toelichting bij zijn overstap naar Quick-Step

  Tips voor Remco: "Stuur hem met taken de wedstrijd in"

  Serge Pauwels aan tafel bij Maarten Vangramberen

  Kaart van Thomas De Gendt wordt die van Thomas Degand

  Koersbeelden van vader Evenepoel

  Patrick Evenepoel was zelf een (bescheiden) wielerprof. Wanneer zoon Remco wordt geconfronteerd met beelden van zijn vloekende vader is hij toch wat verbaasd: "Dat had ik niet verwacht van hem!"

  Sammy cijfert zich een dagje weg met rekenmeester De Gendt

  Het truitje: Eros Poli hijst zich in Mercatone Uno-shirt naar zege op Ventoux

  Dankzij het wielermuseum van Roeselare kon Karl een Mercatone Uno-truitje tonen van Eros Poli. De Italiaan reed zichzelf en zijn 85 kilogram zware lichaam de wielergeschiedenis in met een ritzege op de Mont Ventoux.

  Bekijk de volledige aflevering van Vive le Vélo