• home
 • video
 • pas verschenen

  "Jammer dat Belgen met allure nu knechtenlivrei moeten aantrekken"

  Belgen in de Tour

  Wie van deze Belgen kunnen/mogen nog een hoofdrol spelen in de Tour?

  Met de kasseienrit achter de rug lijkt de grootste kans op een Belgische ritzege vervlogen. "Door de gele truien van Van Avermaet is de Tour voor België geen mislukking, maar we hebben ook nog geen onderscheiding", zegt Michel Wuyts.

  "Het is een bitter gegeven: Vanmarcke, Naesen, Theuns, Lampaert, Vermote, Stuyven,... Allemaal mannen met allure die nu gedwee het knechtenlivrei moeten aantrekken. Nu moeten ze met lege handen aan de bergen beginnen, wat hun terrein niet is."

   

  "Dan zal het moeten komen van jongens als De Gendt, Pauwels of Van Avermaet. Als die laatste nog eens een formidabel stel benen heeft zoals 2 jaar geleden naar Le Lioran. Al wordt het ook dan niet evident, want er zullen wel altijd een paar renners meegaan in de vlucht die beter bergop kunnen dan hij."

   

  "Ik denk ook nog aan Vanendert. Ik was zeer onder de indruk van het gemak waarmee hij over de kasseien reed. Dat was een ontdekking en dat wijst op vorm. Dat kwam er nog niet uit op de Mûr-de-Bretagne, maar misschien wel in de bergen, zoals in 2011 (toen hij won op Plateau de Beille)."

   

  "Ik heb voor de Belgen 1 boodschap: toon lef! Ga mee in de vroege vlucht, want als je in het spoor van de mannen van Froome blijft, zal het niet lukken."

  "Geel van Van Avermaet is mooi, maar er mag nog wat bij"

  Greg Van Avermaet begint morgen aan zijn 7e dag in het geel in deze Tour. Mogen we dan al niet over een geslaagde Tour voor de Belgen spreken? "Het is alvast geen mislukking. Laat ons zeggen voldoening, maar nog geen onderscheiding. Daarvoor moet er toch minstens een ritzege bijkomen."