• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Ik kijk ernaar uit om de stress uit mijn lijf te fietsen"

  Tom Dumoulin.

  Tom Dumoulin werd dit jaar al 2e in de Giro.

  Hoe fris is Tom Dumoulin nog na de Ronde van Italië en een hectische eerste Tour-week? "Heel fris", vertelt de Nederlander. "Het is heel stressvol geweest, maar fysiek gezien niet bijzonder zwaar."

  "Voelde vreemd om in de eerste 9 dagen geen berg over te rijden"

  Tom Dumoulin zat tijdens de rustdag slechts een uurtje op zijn fiets. "Neen, geen klimkilometers of een lange rit. Dat heb ik tijdens de Giro ook niet gedaan. Het heet niet voor niets een rustdag", zegt de Nederlander bij AD.

   

  Morgen doemen eindelijk de eerste cols op. "Het voelde vreemd om in de eerste 9 dagen geen enkele berg over te rijden. Het is heel stressvol geweest, maar fysiek gezien niet bijzonder zwaar."

   

  "Ik voel me nog heel fris. Ik kijk er naar uit om die stress uit mijn lijf te fietsen en om mezelf tot het uiterste te dwingen."

  "Jammer dat we Matthews zijn kwijtgespeeld"

  Tom Dumoulin begint morgen als 15e in de stand aan de eerste Alprenrit. "Mijn team heeft heel goed werk geleverd en op de rit naar de Mûr-de-Bretagne na ben ik uit de problemen gebleven." Dumoulin kende net voor de slotklim mechanische pech.

   

  "Het is vooral jammer dat we Michael Matthews zijn kwijtgeraakt. Hoe ik er voor sta tegenover mijn concurrenten? Het is bijna onmogelijk om dat te zeggen. Dat zullen we de komende dagen zien."