• home
 • video
 • pas verschenen

  "De Engelse trainer is leuk, maar dat elftal is toch heel matig"

  Villa Sporza

  In Villa Sporza werd vooruitgeblikt naar België-Engeland.

  In Villa Sporza werd gisteren vooruitgeblikt naar België-Engeland, de wedstrijd om de derde plaats op het WK voetbal. Imke Courtois en Jan Mulder zijn niet overtuigd van de kwaliteiten van de Engelsen. "Van de meest eenvoudige voetballer maakt de Engelse pers een genie."

  Keisse: "Alles is aanwezig in Qatar"

  Het WK voetbal van 2022 wordt in Qatar gespeeld. Door de hitte in het Midden-Oostend worden de wedstrijden gespeeld tussen 21 november en 18 december. Dat besliste de FIFA gisteren. 

   

  Jan Mulder vindt dat een goed idee. "Ja, in de zomer is het veel te warm. Al levert het wel andere problemen op. Leve de lol, waarom niet? We zien wel wat het wordt."

   

  "Hoe leg je die competities stil?", vraagt Imke Courtois zich af. "Spelers zullen minder wedstrijden in de benen hebben en dus beter in vorm zijn. Toch wordt het een vreemde regeling."

   

  Iljo Keisse reed al een paar keer de Ronde van Qatar. "Het is een land met goede faciliteiten. Er zijn wat politieke problemen. De laatste keer dat wij daar waren, waren ze wel mooie stadions aan het bouwen. Alles is er aanwezig."

   

  Er is veel kritiek op Qatar door de slavenarbeid bij de bouw van de stadions. "Het is zeer misplaatst dat de corrupte FIFA het WK aan dat corrupte land heeft gegeven", zegt Mulder. 

  Courtois: "WK met 48 landen is te veel"

  De FIFA besliste nog niet of het WK in Qatar met 32 of 48 landen gespeeld zal worden. "We zullen in alle kalmte en stilte beslissen wat de juiste keuze is", zei voorzitter Infantino gisteren.

   

  Imke Courtois vindt 48 landen geen goed idee. "48 landen is te veel. Als je nu ziet dat Panama meedoet... Nu wacht je op de knock-outfase om goede wedstrijden te zien. Het is echt te veel."

   

  "Voor Nederland is het niet te veel", grapt Mulder. "Vroeger werden kampioenschappen met 16 landen georganiseerd. Dat is interessanter, in de praktijk hebben we natuurlijk wel allemaal massaal naar België-Panama gekeken. De FIFA wil dat elk land een kans krijgt, maar in werkelijkheid is het natuurlijk puur commercieel."

  Frank Raes blikt vooruit naar België-Engeland:

  Courtois: "We moeten Lukaku de penalty's laten nemen"

  Lukaku kan nog altijd topschutter van het WK worden. Hij vond voorlopig vier keer de weg naar doel, Kane zit aan zes goals. "We moeten Lukaku de penalty's laten nemen", vindt Imke Courtois. "Kane maakt drie strafschoppen. Lukaku verdient dat ook."

   

  Jan Mulder: "Die afgeweken bal van Kane is toch geen goal?"

   

  "Tegen Frankrijk kreeg Lukaku weer kritiek, maar dat was onterecht", vindt Courtois nog. "Hij heeft dit WK geweldig gespeeld." 

   

  Mulder: "Tegen Frankrijk lag het niet alleen aan hem. Lukaku was een van de grote  uitblinkers op dit toernooi.  Belang van die topschutterstitel? Het zet je toch in een rij met Gerd Müller, Gary Lineker, Ronaldo, Miroslav Klose,..."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Mulder: "Engeland is een heel matig elftal"

  "Hebben de Engelsen met stijl gespeeld tijdens het WK", vraag Karl Vannieuwkerke zich af? "De eerste wedstrijd wel", antwoordt Mulder. "Daarna totaal niet meer. Van
  de meest eenvoudige voetballer maakt de Engelse pers een genie. De trainer is leuk, maar het elftal is echt heel matig. Door die eerste halve wedstrijd en de kwalificatie voor de tweede ronde hadden ze al meer dan verhoopt."

   

  "Dat de Engelse pers zo lovend is over het voetbal van de Engelsen, snap ik totaal niet", zegt Imke Courtois. "Ik las ergens dat Engeland de beste ploeg van het WK was. Kan toch niet...?"

  Planckaert plaagt Mulder: "Fantastisch dat jullie er niet bij waren"