• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderson en Isner ijveren voor tiebreak in 5e set: "Hoop dat zaken veranderen"

  John Isner.

  Beide spelers gingen tot het uiterste.

  Kevin Anderson en John Isner hielden de tennisfans gisteren 6 uur en 35 minuten op het puntje van hun stoel. De Zuid-Afrikaan won met 26-24 in de beslissende set, maar pleit voor een tiebreak. "Het was moeilijk voor ons om in zulke omstandigheden te spelen."

  John Isner heeft een patent op slopende marathonwedstrijden. De Amerikaan stond in 2010 11 uur en 5 minuten op het gras tegen Nicolas Mahut. De langste tenniswedstrijd die ooit gespeeld is, eindigde bij 70-68 in de 5e set.

   

  Het zag er gisteren even naar uit dat Isner weer vertrokken was voor zo'n ellenlange 5e set, maar Kevin Anderson maakte het "snel" af bij 26-24.

   

  "Ik hoop echt dat de zaken zullen veranderen op de grandslamtoernooien", reageerde de Zuid-Afrikaanse winnaar en finalist. "Als je zo lang op het terrein staat, dan voel je je niet meer super. Het was voor ons moeilijk om in zulke omstandigheden te spelen."

   

  John Isner gaf zijn tegenstander gelijk. "Ik denk dat je een tiebreak moet overwegen vanaf 12-12 in de 5e set. Ik voel me verschrikkelijk. Mijn linkerhiel heeft me heel erg doen afzien. En op mijn rechtervoet heb ik een enorme blaar."

  De match was één grote uitputtingsslag: