ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9570
2
Novak Djokovic
8460
3
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
7015
5
Daniil Medvedev
6525
63
Alex De Minaur
4185
7
Hubert Hurkacz
4105
82
Andrey Rublev
4070
91
Casper Ruud
4030
10
Grigor Dimitrov
3770

"Het moment dat de nieuwe generatie de fakkel overneemt, is nu echt wel aangebroken"

 ma 17 juli 2023 11:53
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz

Geen 8e Wimbledon-titel voor Novak Djokovic gisteren, wel de 1e voor Carlos Alcaraz. "Het was een fantastische match, waarin we de ontbolstering en de bevestiging van Alcaraz' talent gezien hebben", vertelt Dirk Gerlo een dag na de finale in De Ochtend op Radio 1.

"We hebben de voorbije jaren wel meer beklijvende finales gezien op Wimbledon, maar deze komt zeker in de geschiedenisboeken van het tennis", dixit Dirk Gerlo.

 

Voor Djokovic stond er heel wat op het spel: hij kon het toernooi voor de 8e keer winnen en zo zijn 24e Grand Slam binnenhalen. Bovendien lag de Serviër na zijn zeges eerder dit jaar op de Australian Open en Roland Garros op koers om voor het eerst sinds 1969 en Rod Laver de 4 Grand Slams in één jaar te winnen.

 

"Maar de 20-jarige Carlos Alcaraz heeft het op een fenomenale manier afgemaakt na een wedstrijd van bijna 5 uur. Het was een fantastische match, waarin we de ontbolstering en de bevestiging van Alcaraz' talent gezien hebben."

Het was een fantastische match, waarin we de ontbolstering en de bevestiging van Alcaraz' talent gezien hebben.

Dirk Gerlo

Hebben we met winst van Alcaraz nu écht de wissel van de wacht gezien? "Daar spreken we nu al heel lang over", zegt Gerlo. "De generatie met jongens als Fritz, Kyrgios, Medvedev of Tsitsipas is er eigenlijk niet in geslaagd om de generatie Djokovic-Federer-Nadal van de troon te stoten."

 

"Maar nu heb je de volgende generatie met onder meer Alcaraz, Rune en Sinner die het echt wel doet. Alcaraz won vorig jaar de US Open toen hij nog geen 20 was en Rune versloeg Djokovic in de finale van het Masters 1.000-toernooi van Parijs. Ze tonen dat ze de gevestigde waarden kunnen aanvallen en verslaan."

 

"Djokovic heeft dat nu ook ervaren. Nadal, die dit jaar zeker al niet meer speelt, heeft dat ongetwijfeld ook gezien. Alcaraz, Rune en Sinner staan klaar om de fakkel over te nemen. Dat moment is nu echt wel aangebroken."

Nog eens nagenieten? Kijk hier naar hoogtepunten van finale:

Gerelateerd: