• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt over oersaaie rit: "Ik had het voorspeld"

  Het peloton koos voor een wandeltempo.

  Nagenoeg het hele peloton had vandaag zin in een snipperdag. Pas in de laatste kilometers werd er gekoerst. "Voor mij hoeven er geen ritten van meer dan 200 kilometer in een grote ronde", oordeelde Thomas De Gendt (Lotto-Soudal).

  De Gendt: "Wij vinden het ook niet leuk om zo te rijden"

  231 kilometer, dat was de opdracht die het peloton blijkbaar afschrikte. "Het was raar om op deze manier te rijden. Er was net iets te veel tegenwind voor een vlucht. We zijn dag 7 van de Tour. Dan hebben weinig renners zin om 230 kilometer voorop te rijden met tegenwind, als je weet dat je toch wordt teruggepakt", legt Thomas De Gendt uit. "Ik had het voorspeld en het is zo uitgekomen."

   

  Yoann Offredo was een van de moedige renners die de rit toch nog wilden kleuren. "Hij mocht van mij de hele rit voorop rijden, maar er was op een bepaald moment net genoeg wind voor waaiers en dan was zijn vlucht voorbij. Het was een rit met maar één bergpunt, dan haalt het niets uit om vooruit te rijden."

   

  Wou het peloton misschien een statement maken? Thomas De Gendt geeft alvast zijn visie. "Voor mij hoeven er geen ritten langer dan 200 kilometer in een grote ronde. Vorig jaar waren er 3 of 4 in de eerste week, nu gelukkig maar eentje. Wij vinden het ook niet leuk om zo te rijden."

  Van Avermaet over geel op de kasseien: "Begint er mooier en mooier uit te zien"

  Voor leider Greg Van Avermaet was het een dagje zonder zorgen. De leider pakte zelfs nog 3 bonificatieseconden. "Het geel houden was het doel. Ik pak 3 seconden zonder veel energie en dat is goed", vertelde de gele trui.

   

  "Wat ik van de etappe vond? Het was nerveus, dan ontspannen en dan weer nerveus. Je moest vooral geconcentreerd blijven en dat hebben we gedaan. Ik denk dat deze dag voor iedereen welkom was."

   

  "Morgen volgt dezelfde etappe, maar een beetje korter. Het zal iets heftiger zijn. En dan komt Roubaix dichterbij. Het begint er mooier en mooier uit te zien", zegt Van Avermaet over zijn droom om in het geel over de kasseien te dokkeren.