• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet (12e) dagje langer in het geel: "Meer kon ik er niet uithalen"

  Greg Van Avermaet.

  Greg Van Avermaet blijft leider.

  Greg Van Avermaet werd vandaag voor de vierde keer op het podium geroepen om een gele trui af te halen. De leider eindigde op de Mûr-de-Bretagne 12e. "Alaphilippe mocht geen seconden pakken, maar ik zag dat hij het moeilijk had. Dat gaf me vertrouwen", zei de BMC-Belg.

  Opdracht volbracht voor Greg Van Avermaet, maar echt meestrijden om de ritzege zat er nooit in. "Het was heel lastig", zuchtte Greg Van Avermaet na de podiumceremonie.

   

  "Het tempo was heel hard van de voet tot aan de finish. Het is nooit echt stilgevallen. Ik moest bij de groep blijven, maar ik kon er niet meer uithalen of dichter bij de zege komen. Ik dacht: ik moet gewoon het wiel voor mij houden en dat moet wel voldoende zijn."

   

  Daniel Martin was ook geen gevaar in het klassement. De Ier mocht van Van Avermaet gerust de bonificatieseconden meegraaien bij zijn aanval. "Maar ik kon ook niet volgen", was de gele trui eerlijk.

   

  "Ik moest mijn eigen tempo zoeken en mijn koers een beetje afstemmen op Alaphilippe. Hij mocht geen seconden pakken. Maar ik zag dat hij het ook moeilijk had en dat gaf me vertrouwen. Op zich was dit niet slecht voor ons."

  Gilbert: "Moest eigen ritme zoeken"

  "Mijn koers was een beetje moeilijk", geeft Philippe Gilbert toe. "Ik zat goed vooraan aan de voet, maar ik moest meteen mijn eigen ritme zoeken. Zo verloor ik posities."

   

  "Ik had gehoopt in het 2e deel op het buitenblad nog terug te komen, maar ik bleef op mijn plaats hangen. Daarna heb ik niet meer aangedrongen."

   

  De gele droom van Gilbert lijkt hiermee definitief begraven. "Je weet het natuurlijk nooit, maar ik sta nu zo ver in het klassement dat het moeilijk wordt."