• home
 • video
 • pas verschenen

  Rolstoeltennisser Joachim Gérard naar halve finales Wimbledon

  Joachim Gérard (archief) zit bij de laatste 4 op Wimbledon.

  Joachim Gérard (archief) zit bij de laatste 4 op Wimbledon.

  Joachim Gérard (ITF-6) heeft zich ten koste van de Brit Gordon Reid (ITF-5) geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. Gérard won de match na 2 korte sets: 6-3 en 6-3. Voor de Belg is het de 2 keer dat hij de 1/2e finales haalt op de All England Club.

  Joachim Gérard nam het in zijn kwartfinale op tegen Gordon Reid, een Brit die Wimbledon al één keer (in 2016) op zijn naam kon schrijven.

   

  De 29-jarige Belg moest lange tijd revalideren na zijn schouderblessure die hij in 2017 opliep op Roland Garros. Gérard kon in september vorig jaar op de US Open wel de competitie hervatten, maar was toch al een tijdje weer op zoek naar zijn beste vorm.

   

  Tijdens de gewonnen 1/4e finale tegen Reid liet Gérard opnieuw zijn beste tennis zien. Hij vindt ofwel de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF-3), ofwel de Japanner Shingo Kuniedo (ITF-1) op zijn weg naar de finale.

  Het matchpunt van Gérard zag er zo uit