• home
 • video
 • pas verschenen

  Wint Van Avermaet in het geel op Vlaamse feestdag? "Dat is de droom"

  Greg Van Avermaet

  Eddy Planckaert won in 1986 als laatste Vlaming op 11 juli.

  De Duivels spelen dan wel niet de finale van het WK, met Greg Van Avermaet in het geel is de sportieve hoogconjunctuur voor België nog niet voorbij. En vandaag kan hij, op de Vlaamse feestdag, de kroon op het werk zetten.

  "Het wordt een lastige etappe, iedereen zal weer nerveus zijn", zegt Greg Van Avermaet aan de start in Lorient. "Het is nooit anders in de Tour."

   

  "Als ik er veilig doorheen kan geraken, maak ik een kans om te winnen. De aankomst moet mij liggen. Winnen in het geel zou een droom zijn. Dit is de eerste etappe die ik heb aangestipt."

   

  De organisatie spreekt zelf van een miniversie van Luik-Bastenaken-Luik, al zou je ook over een maxi-Ronde van Vlaanderen kunnen spreken. "We zullen er dan maar een Amstel van maken. Ik denk dat er sowieso verschillen zullen zijn."

   

  "Het verschil zal achteraan gemaakt worden door valpartijen. Op zulke smalle wegen zal er altijd iets gebeuren. Het wordt zaak om vooraan te zitten."

   

  "De slotkilometer is lichtjes oplopend, al vlakt het uit naar het einde toe. Dat moet mij wel liggen. Dan moet ik alleen de benen nog laten spreken."