• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet begint te vroeg: "Dacht dat ik op 250m zat in plaats van 350m"

  Greg Van Avermaet

  "Ben al tevreden met 3 dagen geel."

  De Belgen toonden zich in de slotfase van de 5e rit, maar te vroeg. Greg Van Avermaet geeft toe dat dat een misrekening was, terwijl Philippe Gilbert merkte dat de wind spelbreker was.

  "Tevreden met 3 dagen geel"

  Peter Sagan "bedankte" Greg Van Avermaet omdat hij de sprint voor hem had aangetrokken. "Ik dacht eigenlijk dat de finish dichter lag. Er was mij gebrieft dat ik op 250 meter zat, maar het was nog 350 meter. Dat was te ver om het tegen die mannen vol te houden."

   

  "Ik had ook al een inspanning gedaan om Gilbert te gaan halen, maar daarna viel het stil en het was moeilijk om mij opnieuw te lanceren. Die sprint om die bonificatiesecondes heeft me niet veel energie gekost. Het was een goedkope manier om er 2 te sprokkelen en voor die seconde extra wou ik nu ook niet diep gaan tegen Alaphilippe."

   

  Van Avermaet behoudt zo een kleine buffer in het klassement, maar Gilbert, Thomas, Alaphilippe en andere Dumoulins zitten op het vinkentouw. "Morgen zit er misschien wel iets in voor Richie (Porte). En voor mij ook, ja. Maar ik ben al tevreden met 3 dagen geel."

  Gilbert: "Kreeg niet genoeg voorsprong"

  Nog voor Greg Van Avermaet de boel op een lint trok, had Philippe Gilbert zijn cartouche al verschoten. Uiteindelijk werd hij toch nog 3e. "Maar iedereen heeft op die klim dezelfde inspanning geleverd. Het was een gevecht man tegen man."

   

  "Ik heb nog geprobeerd weg te geraken, maar ik kreeg niet genoeg voorsprong. Daarna kon ik niet meer versnellen. Er was ook wat tegenwind, waardoor het moeilijk was om snelheid te houden."

   

  Morgen krijgt Gilbert een nieuwe kans op de Mûr de Bretagne, ook op de gele trui. "Dat maakt niet uit. Het eerste doel is om een rit te winnen. De rest is bonus."