• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Van Avermaet heeft perfect de sprint aangetrokken voor mij"

  De Tour is nog maar 5 dagen ver en Peter Sagan heeft al 2 streepjes achter zijn naam staan. "Maar ik had ook wat geluk."

  De finish naar Quimper was Peter Sagan op het lijf geschreven. Hij ontgoochelde zijn fans en zijn ploegmaats - die hij traditiegetrouw uitgebreid bedankte - niet. "Deze keer had ik ook wat geluk, want Colbrelli kwam weer heel dichtbij."

   

  "Ik zat in een uitstekende positie aan de voet van de klim. De aanval van Gilbert konden we nog neutraliseren en daarna ging Van Avermaet te vroeg aan. Hij heeft zo perfect de sprint aangetrokken voor Colbrelli en mij."

   

  Fernando Gaviria moest lossen in de finale en dus deed Sagan ook een prima zaak voor het groen. "Er waren vandaag wel iets minder punten te verdienen dan voor een vlakke etappe. Maar het is toch beter dan niets. Morgen krijgen we een nieuwe kans."