• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Keirsbulck: "Als de finish aan de rode vod ligt, win ik"

  De koplopers met Claeys en Van Keirsbulck

  Guillaume Van Keirsbulck en Dimitri Claeys reden een hele dag voorop.

  Guillaume Van Keirsbulck en Dimitri Claeys kleurden, op deze WK-dag toevallig met 2 Fransen, de etappe. Van Keirsbulck strandde uiteindelijk net onder de rode vod.

  Vorig jaar deed Guillaume Van Keirsbulck het nog een hele dag solo, vandaag kreeg hij 3 metgezellen mee op pad. "Het was een lastige koers. Toen we 7'30" voorsprong hadden, hebben we ons wat gespaard. Op het einde hebben we de gashendel dan volledig opengedraaid."

   

  "Op de bergjes op het einde deed het wel serieus zeer. Het had geen zin om het vroeger alleen te proberen", zegt Van Keirsbulck over zijn late uitval. "De tegenwind was te fel. Als de finish aan de rode vod ligt, had ik gewonnen. Maar de Belgen hebben zich vandaag toch getoond. Ze hebben ons niet zomaar laten rijden in het peloton, ze zullen het gevoeld hebben."

   

  Van Keirsbulck blijft uiteindelijk met lege handen achter, ook al omdat de Strijd voor de Prijslust al ver voor het einde aan Jérôme Cousin werd toegekend. "Een Fransman, hé. Maar vanavond zullen de Belgen wel winnen."

  Claeys: "We hebben het toch geprobeerd"

  "Je weet dat het moeilijk wordt om het als vluchter tot het einde uit te zingen, maar we hebben het toch geprobeerd", zegt Dimitri Claeys. "Het peloton kwam al vrij vroeg dicht bij ons en daarna hielden ze ons binnen schot. We wisten dat het moeilijk zou worden, zeker met deze tegenwind."

   

  "De eerste dagen had ik het wat lastig met die warmte. Ik moet mij daar altijd aan aanpassen. Ik hoop dat het snel wat minder warm wordt, zeker in de bergen, want ik zie af."

   

  Ook Claeys reageert laconiek op het mislopen van de Prijs van de Strijdlust. "Het is tof als je eens op het podium mag komen, maar eigenlijk interesseert mij dat niet zo veel. Daarvoor doe ik het niet."