• home
 • video
 • pas verschenen

  Kim Clijsters: "Alison Van Uytvanck kan ooit top 20 halen"

  Voor Clijsters is Kerber de grote favoriete voor de eindzege op Wimbledon.

  Het tennistoernooi van Wimbledon is stilaan naar zijn climax aan het toegroeien. Bij de vrouwen maakt geen enkele top 10-speelster nog kans op de eindzege. "Maar we krijgen zeker nog duels om naar uit te kijken", liet Kim Clijsters weten aan Sporza.

  Bij de vrouwen krijgen we in de halve finales de duels Angelique Kerber-Jelena Ostapenko en Julia Goerges-Serena Williams. "Als je ziet wie er nog in de running is, mag je niet klagen", aldus Clijsters. De Belgische heeft wel haar eigen kanshebber voor de eindzege. "Wat mij betreft is Kerber de uitgesproken favoriete."

  "Mentale opsteker voor Van Uytvanck"

  Clijsters blikte ook nog even terug op de prestaties van Elise Mertens en Alison Van Uytvanck op Wimbledon. "Elise speelde in haar eerste duels echt goed, maar tegen Cibulkova was ze wat "plattekes".  Het is altijd jammer als je niet je niveau haalt op de momenten dat het moet, maar Elise neemt die ervaring zeker mee naar de toekomst."

   

  Over Van Uytvanck heeft ze niks dan lof. "Alles leek eens mooi in elkaar te passen. Dat moet een mentale opsteker zijn, want het was vaak net niet bij haar." Clijsters ziet een mooie toekomst voor Van Uytvanck. "Ik denk al jaren dat ze de top 20 van het vrouwentennis kan halen. Hopelijk heeft ze hier op Wimbledon stappen gezet."

  Clijsters: "De prestaties van Alison op Wimbledon moeten een mentale opsteker zijn."

  "Finale Federer-Nadal geen zekerheid, maar zou mooi zijn"

  Tot slot kijkt Clijsters nog even vooruit op het mannentoernooi. Daar is een  potentiele finale mogelijk tussen Roger Federer en Rafael Nadal. "Dat zou mooi zijn. Hun laatste finale op Wimbledon, die van 2008, is veruit één van de mooiste tenniswedstrijden die ik ooit gezien heb."

   

  Maar een finale tussen Federer en Nadal is absoluut geen zekerheid voor Clijsters. "Nadal zal zeker niet al fluitend in de finale geraken. Zo treft hij vandaag Juan Martin del Potro, dat wordt een stevige dobber."

  Clijsters: "Wimbledon-finale tussen Federer en Nadal in 2008 is één van de mooiste tennismatchen ooit."