• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische volleybalbond en volleyballiga begraven de strijdbijl

  Volley Belgium en de volleyballiga hebben de plooien gladgestreken.

  Na maandenlange onderhandelingen hebben de volleybalbond en de volleyballiga een akkoord gesloten om de onderlinge relaties te verbeteren. Beide organisaties lagen al een tijdlang overhoop met elkaar door kalenderkwesties.

  In een gezamenlijk persbericht maakten Volley Belgium (de volleybalbond) en de volleyballiga (die de Liga A clubs vertegenwoordigt) het akkoord bekend. De federatie en de liga zaten al geruime tijd niet meer op dezelfde golflengte over de kalender van de volleybalcompetitie in ons land.

   

  De bond besliste om de data van de finale van de play-offs vorig jaar te vervroegen. Dat was niet naar de zin van de volleyballiga, die naar de rechtbank trok. In kortgeding verwierp de rechter de eis van de liga om de data weer te veranderen.

   

  Maar nu hebben beide partijen de plooien dus gladgesteken. In aanwezigheid van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters ondertekenden ze een overeenkomst om de relatie in goede banen te leiden. 

   

  Om discussiepunten in de toekomst sneller op te lossen zal de voorzitter van Volley Belgium, Guy Juwet, uitgenodigd worden op de raad van bestuur van de volleyballiga en de liga zal deelnemen aan de federale adviescommissies.