• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Uytvanck: "Ontgoocheld, maar ook trots op de voorbije week"

  Van Uytvanck vond geen oplossingen in haar duel tegen Kasatkina.

  Drie jaar geleden stond ze op Roland Garros in de kwartfinales, maar die stunt herhalen op Wimbledon is niet gelukt voor Alison Van Uytvanck (WTA-47) . In de 1/8 finales botste ze op de Russische Daria Kasatkina (WTA-14) . "Kasatkina was gewoon beter", zegt Van Uytvanck.

  "Vier goede matchen gespeeld, dat moet ik meenemen"

  Na winst in de tiebreak van de eerste set leek Van Uytvanck op haar elan door te gaan in de tweede set. Ze ging door de opslag van Kasatkina, maar liet de Russische dan weer in de wedstrijd komen. "Het was jammer dat ik niet van 2-1 naar 3-1 kon uitlopen. Dat was het kantelpunt van de wedstrijd", zegt Van Uytvanck.

   

  "Daarna speelde Kasatkina heel goed, ze had precies een tweede leven gekregen. Ze brengt heel veel ballen terug en neemt het over wanneer ze kan. Dat maakt het moeilijk om zelf iets te doen. Ze heeft dat uitstekend uitgespeeld. We moeten eerlijk zijn, ze was gewoon de betere speelster."

   

  Geen kwartfinale dus voor Van Uytvanck zoals 3 jaar geleden op Roland Garros. "Of dit een zware ontgoocheling is? Nee. Natuurlijk wil je die kwartfinale halen. Ik heb ook oplossingen gezocht door met meer variatie en serve and volley te spelen. Dat is voor mij een stap in de goede richting. Ik heb 4 goede matchen gespeeld, dat moet ik meenemen. Ik ben trots op de week die ik hier gehad heb."

  Kasatkina bleek een maatje te groot voor Van Uytvanck.

  "Overwinning tegen Muguruza neemt niemand mij nog af"

  Ondanks de uitschakeling kijkt Van Uytvanck vooral tevreden terug op haar parcours op het Londense gras. "Ik ga steeds beter om met de druk op grandslams. ik geloof meer in mezelf en heb meer vertrouwen. Mijn tennis was ook agressiever, daar moeten we naartoe."

  Van Uytvanck toonde zich in Wimbledon zelfbewust, op en naast de baan. "Daar hebben we aan gewerkt en het is leuk als je daarvan de resultaten ziet door goede wedstrijden te spelen en overwinningen te boeken. De wedstrijd tegen Muguruza blijft één van mijn mooiste overwinningen ooit, dat neemt niemand mij nog af."

   

  Door haar knappe prestaties op Wimbledon komt Van Uytvanck voor het eerst in de top 40 van de wereld. "Dat is een mooie beloning, maar ik probeer daar niet te veel mee bezig te zijn. Ik wil goed blijven werken en stappen zetten naar de top 20. Ik ga proberen om dit niveau en deze stijl mee te nemen naar de Amerikaanse tournee."

  Van Uytvanck boekte in de tweede ronde een stuntzege tegen Garbine Muguruza.

  Bekijk hier het interview met Alison Van Uytvanck: