• home
 • video
 • pas verschenen

  Dupont 6e in sprint: "Nog te veel respect voor de grote renners"

  Timothy Dupont

  Timothy Dupont is de eerste Belg die de top 10 haalt in deze Tour.

  Op de 2e dag van de Tour kwam debutant Timothy Dupont al dicht bij zijn grote doel: top 5 in een sprint. "Er zat misschien net iets meer in, maar ik ben misschien nog te braaf."

  "Het was gekkenwerk", zegt Timothy Dupont over de sprint. "Aan die valpartij was ik net ontsnapt. In de laatste bocht zat ik in het wiel van Sagan, maar dan kwam Colbrelli duwen en heb ik die jammer genoeg voorgelaten. Dan kwam ook Démare er met een ploegmaat nog tussen."

   

  "Ik heb nog te veel respect voor de grote renners en laat ze te veel door. Maar ik vind wel dat dat respect bij sommige collega's ver te zoeken is. Al besef ik wel dat ik wellicht altijd alleen maar ereplaatsen zal halen als ik mijn kans eens niet waag."

   

  "Ik mag tevreden zijn met mijn 6e plaats, maar ik heb toch het gevoel dat er meer inzat", zegt Dupont, die ook nog zijn team bedankt. Niet zozeer voor het werk vandaag, maar wel voor het voorbereidende werk. "Op de dag van de presentatie hebben we de laatste 25 kilometer van de rit van vandaag met de auto verkend. Ik moet ze daarvoor bedanken, want dat is toch een groot voordeel."