• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Belgen in Tour leven mee met Duivels: "Heb beetje zot gedaan"

  Spannende momenten in de bus van Lotto-Soudal.

  Nog voor de Tour écht was gestart, ging de hartslag van de 19 Belgische deelnemers al serieus de hoogte in bij de match van de Rode Duivels. "Ik ben toch een paar keer rechtgesprongen. Hopelijk zit dat niet in mijn benen", zegt Greg Van Avermaet.

  De Belgische renners mogen dan wel al wat in hun Tourtunnel zitten, toch maakten ze gisteravond graag tijd voor de match van de Rode Duivels tegen Brazilië. "Ik heb toch een beetje zot gedaan in de bus", bekent Greg Van Avermaet. "Ik ben een paar keer rechtgesprongen. Ik hoop dat dat niet in mijn benen zit. Maar ik heb mijn hartslag voldoende kunnen laten zakken en ik heb genoeg kunnen slapen."

   

  "Courtois was héél sterk", merkt ex-doelman Van Avermaet ook nog op. "Hij had een paar belangrijke saves, zeker die laatste. Maar als je wereldkampioen wil worden, moet je een goeie keeper hebben. Courtois is heel betrouwbaar. Hij zal zelf ook wel trots zijn op zijn prestatie."

   

  "Wij hebben met de renners in de bus gekeken", zegt Jasper De Buyst. "Het was een fijne afleiding. Het voetbal brengt veel teweeg. Ze zijn grootse dingen aan het doen. De match van dinsdag in Frankrijk kunnen beleven wordt ook nog eens extra speciaal."

   

  Yves Lampaert heeft als Belgisch kampioen het voorrecht om met de tricolore trui door Frankrijk te mogen rijden. "Ik denk niet dat de Fransen mij speciaal zullen viseren. Ik hoop dat de Belgische vlaggen nog een tijdje mogen blijven hangen."