• home
 • video
 • pas verschenen

  Vreugde bij Quick-Step: "Vroeg scoren, dat maakt een groot verschil"

  Fernando Gaviria.

  Gaviria vertrekt morgen in de gele trui.

  0 / 0

  Waar Quick-Step Floors ook aan de start verschijnt, een glaasje champagne is altijd op de afspraak. Fernando Gaviria zorgde op de eerste dag van de Tour al meteen voor een feestje. "Meteen beginnen met geel is prachtig", zei Belgisch kampioen Yves Lampaert.

  Lampaert: "We moeten het record proberen te breken"

  "Congrats, moatje. Yellow, begrijp je dat?" Belgisch kampioen Yves Lampaert feliciteerde zijn ploegmaat Fernando Gaviria met zijn ritzege. "Fantastisch", zei hij meteen daarna aan Sporza. "We stonden hier met hoge verwachtingen aan de start en meteen het geel pakken is prachtig."

   

  "Of het een hectische finale was? Het viel al bij al goed mee. We hebben de koers weer in handen genomen. Het was niet evident om de hele tijd vooraan te blijven, maar het was weer uit het boekje."

   

  Lampaert was een van de schakels in het treintje van Gaviria. "Het was geen simpele aankomst, de finish liep een beetje op. Het was makkelijk om stil te vallen en ik moest de ploeg zo lang mogelijk sparen. 47 zeges? Dat is echt ongelofelijk. Ik denk dat we dit jaar het record moeten proberen te breken."

  Lefevere: "We zijn beloond voor ons werk"

  Bij ploegmanager Patrick Lefevere kon er zelfs een dansje af. "Ik zal vanavond nog dansen", zei Lefevere. "Ik had veel stress tijdens de laatste kilometers. Enkele favorieten gingen tegen de grond en dan hoop je dat jouw jongens er niet bij liggen."

   

  "We wisten dat we een sterke ploeg op de been gebracht hadden, maar jongens als Gilbert, Jungels en Terpstra - met zo'n palmares - voelen zich niet te goed om te helpen. Dan weet je dat je ploeg er staat."

   

  "We hebben onze verantwoordelijkheid ook genomen met Tim Declercq. Bepaalde ploegen, zoals het team van de wereldkampioen, hebben we niet gezien. We zijn beloond voor ons werk."

   

  Gaviria debuteert dus met een zege in de Tour. "Hij was heel nerveus de laatste week. Ik heb gezegd dat paniek een slechte raadgever is. Ze moeten alleen in paniek slaan als ik dat doe. Ik zei ook nog: blijf kalm en vergeet die 5 ritzeges van Kittel vorig jaar, want dat was exceptioneel. We gingen voor één zege en zien nu wat er komt."

  Steels: "Vroeg scoren, dat maakt een groot verschil"

  • Tim Declercq: "Schitterend dat ik zo kan beginnen aan mijn eerste Tour. Ik was wat nerveus voor de start, maar ik kreeg voor het achtervolgingswerk gelukkig hulp van andere teams. Ik wou ze ook niet te ver laten wegrijden, want ik wist dat ze nog zouden versnellen. Ik heb uiteindelijk tot 8 kilometer van de finish mijn werk kunnen doen."
  • Tom Steels (ploegleider): "Fernando was de hele dag heel rustig. Omdat ze wisten dat ze moesten werken voor iemand die veel kans maakte op de zege was iedereen gemotiveerd. Het is heel belangrijk dat we zo vroeg in de Tour kunnen scoren. Dat maakt een groot verschil. Fernando zal nu nog meer zelfvertrouwen krijgen, maar hij zal morgen toch weer even hard moeten vechten als hij weer wil winnen."