• home
 • video
 • pas verschenen

  Pijnlijk Tour-begin voor Froome: Hij wordt uitgefloten bij teampresentatie

  Chris Froome en een joelende supporter.

  De Franse supporters dagen Chris Froome uit

  Zaterdag wordt het startschot gegeven voor de 105e Ronde van Frankrijk. Vandaag werden de 176 deelnemers voorgesteld. Titelverdediger Chris Froome was met Team Sky als laatste aan de beurt, maar kon niet echt rekenen op een warm onthaal van het Franse publiek.

  Het publiek trakteert Froome op een fluitconcert

  Al dagen wordt er gespeculeerd over de veiligheid van Chris Froome tijdens deze Tour en de vrees van sommigen blijkt nu terecht. Het Franse publiek lustte de Brite al niet echt, maar na de salbutamol-zaak wordt hij helemaal uitgespuwd. Bij de presentatie van Team Sky beginnen de aanwezige wielerfans te roepen en te fluiten.

   

  Chris Froome en de commentator blijven er rustig onder. De titelverdediger blijft glimlachen en antwoordt rustig op de vragen, maar echt bevorderlijk voor zijn humeur lijkt ons dit niet.

   

  Hij stopte achteraf ook niet meer in de mixed zone voor een interview, maar verdween als een wervelwind weer in de teambus.