• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer nog eens in 3e ronde: "Darcis geeft me heel veel vertrouwen"

  Haar laatste 3e ronde in een grandslamtoernooi was in 2016 in Roland Garros.

  Het is van 2012 geleden dat Wickmayer nog eens de 3e ronde haalde in Wimbledon.

  Yanina Wickmayer staat voor het eerst sinds Roland Garros 2016 nog eens in de derde ronde van een grandslamtoernooi. En in Wimbledon is dat al van 2012 geleden. Kan de reden voor dit succes haar nieuwe coach, Steve Darcis, zijn? "De samenwerking gaat heel goed. Hij gelooft heel hard in mij."

  Met 2 zeges in 2 sets tegen de Duitse meisjes Mona Barthel en Andrea Petkovic proeft Wickmayer na een moeilijke periode nog eens van succes op het allerhoogste niveau. "En dat doet heel veel deugd", zegt de speelster die uit de top 100 viel, aan Sporza.

   

  "Zeker omdat tennis de dag van vandaag een heel moeilijke en zware sport is geworden met ongelooflijk veel concurrentie. Bij de laatste 32 op een grandslamtoernooi staan is zeker een goed resultaat. Het is nog niet gedaan, maar ik blijf ervan genieten."

  "Darcis weet heel goed hoe ik me voel op de baan"

  Misschien zit Steve Darcis er ook voor iets tussen bij die heropleving. De Belgische tennisser, die een jaar out is met een elleboogblessure, coacht Wickmayer op Wimbledon. Die is vol lof: "De samenwerking is heel leuk en gaat erg goed. Ik ben vooral dankbaar dat hij zijn ervaring wil doorgeven."

   

  "Hij heeft een hele bagage aan tactische en technische skills, die voor mij belangrijk kunnen zijn. Het doet mij deugd om eens een heel andere visie op mijn spel te krijgen. Het feit dat hij ongelooflijk hard in mij gelooft als persoon en atleet geeft mij heel veel vertrouwen."

   

  Darcis is een tennisser die nu even coacht. Maakt dat een verschil met andere coaches die al even uit competitie zijn? "Jawel. Hij weet hoe ik me voel op de baan en kan zich volledig in mijn plaats stellen. Ik hoef hem heel weinig uit te leggen."

   

  "Ik denk dat het soms voor coaches niet heel makkelijk is, vooral op mentaal gebied, om te beseffen wat wij op een baan voelen en hoe wij onder druk reageren. Ik denk dat dat voor hem heel logisch is. Hij begrijpt mij daar fel in. Dat is makkelijk samenwerken. Tot nu toe klikt het echt heel goed."

  "Ik heb Vekic al verslagen, maar toen was ze nog jong"

  Wickmayer (28) neemt het voor een plaats in de 1/8e finales op tegen Dona Vekic (WTA-55), de Kroatische vriendin van Stan Wawrinka is 6 jaar jonger. "Ik weet niet of dat een kans is. De laatste tijd speelt ze zeer goed. Haar enige nederlagen zijn tegen grote reekshoofden en ze speelt altijd graag op gras. Ik herinner me haar match tegen Konta hier vorig jaar." Vekic verloor toen in de derde set met 10-8.

   

  "Ik heb haar al een paar keer verslagen, maar toen was ze nog jong. Ze heeft de laatste jaren veel progressie gemaakt. Ze is ook veel volwassener geworden. Ze kan heel agressief spelen en is mentaal een flink bijtertje. Het wordt zeker niet makkelijk. Maar ik ga gewoon mijn ding doen en me goed voorbereiden. Ik zal klaar zijn."