• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish speelt journalist op eigen persconferentie: "Pauwels, hoe vaak wil je op tv komen?"

  Serge Pauwels en Mike Cavendish.

  Cavendish gaat niet voor groen, maar voor ritzeges.

  Mark Cavendisch is de grote naam bij Team Dimension Data, maar hij wou op de persconferentie van zijn ploeg voor de Tour zijn ploegmaats niet in de schaduw zetten. Daarom stelde hij onder anderen Serge Pauwels zelf een paar vragen.

  Pauwels: "Ritwinst blijft ultieme droom"

  Pauwels moest smakelijk lachen met de vragen van zijn ploegmaat. Zo wilde Cavendish weten hoe vaak Pauwels van plan is om de Belgische televisie te halen tijdens de Ronde van Frankrijk. "Cavendish is heel relaxed", vertelde Pauwels achteraf. Hij is heel goed gezind en heeft zin in de Tour. Hij is ontspannen, een beetje zoals twee jaar geleden toen hij vier ritten won. Ik denk echt dat hij nog etappes kan winnen."  

   

  Wat zijn de ambities van Pauwels? "Het blijft mijn ultieme droom om een rit te winnen. Ik moet het gewoon blijven proberen en ik moet niet veel aan mijn recept veranderen: blijven aanvallen en hopen dat ik eens raak schiet. Ik voel me goed en ben hoopvol dat ik nog steeds goed kan presteren en in staat ben om ooit een rit te winnen in de Tour. Met mijn klasement ben ik niet echt bezig."

   

  Pauwels is einde contract bij Dimension Data. "Ik ben daar eigenlijk momenteel niet echt mee bezig", gaf hij toe. "Onze teammanager is ook nog maar net toegekomen in de Tour en ik zal wel eens met hem spreken deze week. Ik ben hier heel tevreden en ik denk dat het gevoel wederzijds is. Ik maak me er eigenlijk geen zorgen over en ik denk wel dat er in de loop van de zomer witte rook zal komen."

  Cavendish: "Ik denk niet meer aan de groene trui"

  Mark Cavendish maakte dus een heel ontspannen indruk voor de Tour-start. Zijn ambitie is duidelijk. "Ik mik op ritzeges. Ik denk al een paar jaar niet meer aan die groene trui."

   

  Een van de schakels in zijn sprinttrein is Julien Vermote "Je zal me niet urenlang op kop zien sleuren. Vorig jaar koerste ik bij een ploeg die het gewicht van de koers moest dragen. Nu ligt dat anders. Ik zal Mark helpen in zijn treintje en moet hem tussen kilometer 3 en 1,5 mee naar voren piloteren en dan doet hij zijn ding: sprinten."

   

  De Belg gelooft in de kansen van Mark Cavendish die dit jaar nog maar één keer aan juichen toekwam, in de Ronde van Dubai, en vaker op de grond lag dan hem lief was. "Mark is een klasbak", zegt hij, "hij kan zeker nog sprints winnen. Daar ben ik van overtuigd."