Thomas De Gendt: "Bolletjestrui kan zeker hoofddoel worden"

  Thomas De Gendt mikt op een ritoverwinning en de bergtrui.

  Enkele renners van Lotto-Soudal hebben woensdagmiddag hun ambities voor de komende Ronde van Frankrijk voorgesteld. Onder andere Thomas De Gendt en Tiesj Benoot kwamen aan het woord. "Elke dag wordt werkendag".

  De Gendt: "Heb het roadboek nog niet bekeken"

  Thomas De Gendt weet wat zijn doelen zijn. "Ik wil zo veel mogelijk mee zijn in ontsnappingen. Het wordt vooral mikken op ritten waar er veel punten voor het bergklassement te winnen zijn. De bolletjestrui is ongeveer toch wel een doel."

   

  Volgens De Gendt kan de bolletjestrui zelfs een hoofddoel worden. "Als je onderweg genoeg punten kan sprokkelen, kom je na drie weken automatisch hoog in het bergklassement te staan."

   

  De Gendt behaalde onder meer al overwinningen op de Mont-Ventoux en op de Stelvio. Komt daar dit jaar Alpe d'Huez bij? "Winnen wordt heel moeilijk, maar we kunnen het alleen maar proberen. Misschien lukt het met de vlucht van de dag. Dat zou mooi zijn."

   

  Over de zaak Froome houdt De Gendt het kort: "Het is jammer dat het zo lang heeft moeten duren."

  Benoot: "Rit naar Mûr-de-Bretagne is de mooiste"

  Na een mindere Dauphiné wil Tiesj Benoot vol goede moed aan de Tour beginnen. "Ik weet nu wat ik wil." Benoot heeft in deze Tour onder andere een plaats in de sprinttrein van Greipel. "Ik zal ergens vooraan in de trein zitten.  In de rit waar ik zelf mijn kans mag gaan, zijn er duidelijke taken. Elke dag wordt het werkendag".

   

  In de eerste week zijn er enkele etappes voor een renner als Benoot. "De rit naar Mûr-de-Bretagne is voor mij de mooiste en de rit naar Roubaix wordt speciaal. Ik heb zelf 2 keer Roubaix gereden, maar nog nooit in de Tour. Ik kijk er wel naar uit."

   

  Voor de eerste rustdag is er geen enkele bergrit en nadien volgen er maar twee overgangsritten. "Het zal elke dag afwachten zijn hoe de benen aanvoelen en we moeten gewoon proberen om mee te zitten in een ontsnapping."

   

  Benoot deelt dezelfde mening als ploegmaat De Gendt over de salbutamolzaak van Froome. "Het had veel sneller mogen gebeuren want het is niet goed voor de wielersport." Benoot zelf volgde de zaak niet echt. "Als je als renner daar je gemoed van moet laten afhangen, ben je fout bezig."

  Vanendert: "Alsof ik hier voor de eerste keer kom"

  Jelle Vanendert is er voor het eerst sinds 2012 opnieuw bij. "Het is precies alsof ik hier voor de eerste keer kom. "6 jaar geleden won hij op Plateau de Beille en pakte er de bolletjestrui. "Het is moeilijk te zeggen, maar een rit winnen ligt nog altijd binnen de mogelijkheden."

  Keukeleire: "Het wordt zwaar maar ik heb er goesting in"

  Jens Keukeleire rijdt vanaf zaterdag zijn eerste Ronde van Frankrijk in het nieuwe truitje van Lotto-Soudal. Hij mikt net zoals Benoot op de rit naar Roubaix. "Ik weet dat veel renners hun zinnen daar op hebben gezet, maar in tegenstelling tot enkele andere jongens en ploegen moeten wij geen klassementsrenner uit de problemen houden en kunnen we onze eigen kans gaan. Het wordt een zware rit."

   

  Keukeleire heeft ook een plaats in de trein voor hun sprinter Greipel. "Mijn taak zal erin bestaan om onder andere André zelf in de best mogelijke positie naar de sprint te loodsen. Ik heb er veel goesting in"

  Greipel: "Hoop op nieuw contract na de Tour"

  André Greipel is einde contract bij Lotto-Soudal. "Maar daar ben ik nu niet echt mee bezig", vertelde de Duitser. "Ik wil me drie weken focussen en zo veel mogelijk overwinningen behalen. Nadien zal ik wel nadenken over mijn toekomst."

   

  Of een eventuele etappezege hem aan een nieuw contract zal helpen is volgens Greipel niet zeker.  "Een overwinning is voor vele zaken goed, maar ik hoop op een nieuw contract na de Tour."