• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Gehoopt om meer matchen op gras te spelen"

  David Goffin traint.

  David Goffin op training in Londen.

  Vandaag gaat met Wimbledon het derde grandslamtoernooi van het seizoen van start. David Goffin is er na een jaar afwezigheid opnieuw bij. Zijn voorbereiding was niet ideaal, zo speelde hij maar 1 wedstrijd op gras in de aanloop naar Wimbledon. "Maar de voorbije trainingen hebben mij deugd gedaan."

  "Niet eenvoudig om van gravel naar gras over te gaan"

  Goffin, de nummer 9 van de wereld, begint morgen op de All England Club aan zijn 6e Wimbledon. Hij speelt in de eerste ronde tegen de Australiër Matthew Ebden (ATP-51).

   

  Vorig seizoen was Goffin er door een enkelblessure, opgelopen na een val in Roland Garros, niet bij. "Ik was echt droevig dat ik vorig jaar niet kon spelen. Want Wimbledon is het mooiste toernooi van het hele seizoen."

   

  "Wimbledon is een heel speciale plek. Ze heeft me al veel mooie herinneringen opgeleverd", aldus Goffin, die het in 2015 en 2016 tot in de 1/8e finales schopte. "Ik vind het heel leuk om op gras te spelen en ook de sfeer op de banen is hier fantastisch."

   

  De voorbereiding van Goffin was niet optimaal. Hij verloor vroeg op Queen's en verkoos daarna te trainen in plaats van nog een toernooi te spelen. Daardoor speelde hij amper 1 wedstrijd op gras. 

   

  Hij is wel al een week in Londen en trainde de voorbije dagen met Marin Cilic, Juan Martin Del Potro, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Stan Wawrinka. "Ik had gehoopt om meer matchen op gras te spelen, maar Feliciano Lopez (die hem uitschakelde op Queen's, red.) is een echte grasspecialist."

   

  "De voorbije trainingen hebben me goed gedaan, want het is niet eenvoudig van gravel over te gaan naar gras. Een balletje slaan met Cilic bijvoorbeeld was ideaal, want hij speelt extreem goed op gras."

  Ik was echt droevig dat ik vorig jaar niet kon spelen. Want Wimbledon is het mooiste toernooi van het hele seizoen.

  David Goffin en Novak Djokovic.

  David Goffin trainde op Wimbledon met Novak Djokovic.