• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Dit is het moment om te schitteren. Ik wil naar die finale"

  Eden Hazard weigert Japan te onderschatten.

  Op de verplichte persconferentie van gisteren blikte Eden Hazard vooruit naar de 1/8e finales tegen Japan. De kapitein der Rode Duivels wil Japan niet onderschatten, maar gaat uit van eigen sterkte. "We zijn gretig, want we willen elke match winnen om ons toernooi zo lang mogelijk voort te kunnen zetten". 

  Eden Hazard keek met een trieste blik terug op de WK-exit van Messi en Ronaldo.  "Ik was wel een beetje triest, ja. Als voetbalsupporter was het een droevige dag. Maar het WK gaat door, en er zijn nog genoeg geweldige spelers over." Zoals Eden Hazard? "Ja, maar die is niet de enige. Er zijn ook nog spelers zoals Neymar, Mbappé en nog enkele andere."


  De kapitein der Rode Duivels mocht in de match tegen Engeland genieten van het doelpunt van Januzaj. Is Hazard klaar voor de 1/8e finales tegen Japan?


  "Uiteraard. Ik was heel blij om vanop de bank naar de mooie prestatie van de jongens te kunnen kijken. Of we hongerig zijn? We zijn altijd gretig, want we willen elke match winnen om ons toernooi zo lang mogelijk voort te kunnen zetten."


  Dries Mertens gaf gisteren aan dat de opstelling van België tegen Japan niet moeilijk was in te vullen. Vindt Eden Hazard dat ook? "Nee, helemaal niet. De ploeg heeft tegen Engeland goed gespeeld. Dat zorgt er voor dat onze coach nu meer keuze heeft. Ik denk dat er 23 spelers klaar zijn om op het veld te staan tegen Japan."

  Eden Hazard: "Wie als eerste scoort, heeft meeste kans om door te stoten"

  De kapitein van de Rode Duivels vond dat Japan zich wat met geluk geplaatst had. "Het was een rare situatie, met die hele historie met de gele kaarten. Maar we onderschatten ze niet, er is immers altijd een risico dat we verliezen. We gaan niet zomaar over ze heen lopen."


  "Technisch zitten we goed, en ook tactisch hebben we ons perfect voorbereid. Hoe we moeten winnen tegen Japan? Door als eerste te scoren. In de voorbije 1/8e finales is het belangrijk gebleken om vroeg te scoren, want die ploeg wint dan meestal. Dat is dus de sleutel. Maar we moeten ook onze kracht en onze fysieke kwaliteiten uitspelen tegenover Japan."

   

  Denkt Hazard al aan een mogelijk kwartinale tegen Mexico of Brazilië? "We houden ons niet bezig met de Brazilianen, noch met de Mexianen. Dat doen we pas na de
  wedstrijd van morgen. We gaan het verst raken als we wedstrijd per wedstrijd bekijken."


  "Maar nu is het zeker het moment om te schitteren voor mij. Ik wil naar de finale, maar ik ben niet de enige. Er zijn nog heel wat goede spelers op het WK, allemaal met slechts 1 doel. We hebben in ieder geval 23 spelers die klaar zijn, zeker na de wedstrijd tegen Engeland. "