• home
 • video
 • pas verschenen

  Bruynseels wint vijfsterrenjumping in Knokke

  Bruynseels mocht glunderen op het podium in Knokke.

  Niels Bruynseels heeft met z'n merrie Ganzia de Muze de vijsterrenjumping Knokke Hippique gewonnen. Hij verstevigt zo zijn kandidatuur voor het WK in het Amerikaanse Tryon (10-23 september).

  In de barrage met 14 van de Grote Prijs op 1,60 meter waren de Belgen met 5 combinaties goed vertegenwoordigd:  Christophe Vanderhasselt met Identity Vitseroel, Nicola Philippaerts met H&M Harley Vd Bisschop, Wilm Vermeir met Iq van het Steentje, Karel Cox met Dublin Van Overis en Niels Bruynseels met Gancia de Muze.

   

  Christophe Vanderhasselt ging als enige Belg in de finaleronde in de fout. Hij werd zo 14e met Identity Vitseroel. Niels Bruynseels reed met Gancia de Muze foutloos binnen na 38,74 seconden en was zo ruim drie tienden van een seconde dan de Ierse combinatie Kenny Darragh met Balou du Revente. De Brit William Whitaker werd op meer dan twee seconden derde met Utamaro d'Ecaussines.