• home
 • video
 • pas verschenen

  ASO neemt twijfel weg: "Dakarrally gaat gewoon door"

  Auto in de bergen.

  De rally van Dakar wordt in 2019 voor het eerst in 1 land gereden.

  De Dakarrally, de meest tot de verbeelding sprekende rallywedstrijd ter wereld, zal begin 2019 gewoon doorgaan in Peru. Er waren twijfels door financiële problemen in het Zuid-Amerikaanse land, maar vandaag heeft organisator ASO bevestigd dat er in 2019 geracet zal worden in Peru.

  "We gaan naar Lima"

  "We gaan naar Lima... De Peruviaanse regering heeft de rally van Dakar uitgeroepen tot een evenement van nationaal belang. We zien elkaar op 6 januari", postte ASO op haar Facebookpagina.

   

  Op 20 juni liet de Peruviaanse premier Cesar Villanueva nog weten te twijfelen aan de editie van 2019 door financiële problemen in het land. Chili en Argentinië weigerden eerder om etappes te ontvangen, Bolivia kon dan weer geen akoord vinden met ASO.  Voor het eerst in de geschiedenis wordt de rally in één land afgewerkt.

   

  De Dakarrally bestaat sinds 1978. In 2008 werd de race geannuleerd om veiligheidsoverwegingen. Sindsdien vindt het evement plaats in Zuid-Amerika. Een terugkeer naar Afrika in de nabije toekomst wordt door ASO niet uitgesloten.

  De mededeling op Facebook: