• home
 • video
 • pas verschenen

  Serena Williams mag op Wimbledon wél als reekshoofd aantreden

  Serena

  Op Roland Garros werd Serena de status van reekshoofd nog geweigerd.

  Serena Williams mag als 25e reekshoofd aan Wimbledon beginnen. Dat maakte de organisatie in Londen vandaag bekend. Op Roland Garros kreeg de ex-nummer 1 die beschermde status niet.

  Geen reekshoofd in Parijs ...

  Serena Williams beviel afgelopen jaar in september van een dochter. De Amerikaanse was voor en na haar bevalling lange tijd uit roulatie en verloor daardoor heel wat plaatsen op de WTA-ranglijst.

   

  Roland Garros werd haar eerste grandslamtoernooi sinds de bevalling. De WTA heeft een regel waarbij een speelster met een beschermde ranking een grandslamtoernooi kan aanvatten, maar het is aan de organisatie om die toe te staan. De organisatie mag daarbij zowel naar de geschiedenis en het palmares van de speelster kijken als naar de WTA-ranking. De Franse tennisbond besliste om de gewone WTA-ranking te volgen.

   

  Daar kwam toen veel reactie op, onder meer van Amerikaans presidentsdochter Ivanka Trump, die zei dat "niemand ooit professioneel gestraft mag worden omdat ze een kind krijgt".

  ... maar wel in Londen

  Maar de Engelse tennisbond heeft er dus voor gekozen om Williams nu wel een beschermde status te geven. Het jongste Williams-zusje kon er al 7 keer zegevieren op het heilige gras.

   

  De 23-voudige grandslamwinnares zal in Londen als 25e reekshoofd aantreden, waardoor ze in de eerste ronde normaliter een gemakkelijke tegenstander loot. Ook in de 2e en 3e ronde zou ze dan andere reekshoofden vermijden.

  Mertens en Goffin enige Belgische reekshoofden

  De beste Belgische tennisster Elise Mertens is het 15e reekshoofd op Wimbledon, waar ze voorlopig nog niet verder geraakte dan de eerste ronde.

   

  David Goffin start als 10e reekshoofd op Wimbledon. Zowel in 2015 als 2016 behaalde hij er zijn beste prestatie met een 4e ronde.

   

  Opvallend is ook dat Roger Federer reekshoofd nummer één is. Nochtans moest de Zwitser afgelopen week de koppositie op de ATP-ranking aan Rafael Nadal laten, die als 2e reekshoofd aan Wimbledon zal beginnen.