Kijken we op volgende Olympische Spelen met zijn allen naar e-sport?

  Esports of Electronic sports kan een olympische discipline worden.

  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) houdt op 21 juli in Lausanne een bijeenkomst over e-sporten of elektronische sporten. De olympische organisatie bekijkt samen met partners uit de gamewereld de mogelijkheid om het populaire e-sporten te integreren in het olympische programma.

  Electronic Sports

  E-sport is het competitief spelen van computer- of videogames. De laatste jaren zit de sport sterk in de lift. Zo hebben tal van Europese voetbalclubs - onder meer ook Anderlecht en Standard -  hun eigen e-sporter, die de club representeert op e-toernooien.

   

  De meest populaire e-sport is ongetwijfeld League of Legends. Het avonturenspel heeft al enkele jaren een eigen wereldkampioenschap, waar tienduizenden toeschouwers aanwezig zijn en waar wereldwijd miljoenen mensen naar kijken.

  Een filmpje van het WK League of Legends:

  Overleg op 21 juli

  Op 21 juli houdt het IOC samen met de Global Association of International Sports Federations (GAISF) een overleg om de mogelijkheden van e-sporten te bespreken.

   

  Ze opteren om e-sport een plaats te geven in het olympische programma en zullen daarom gamers, gameprogrammeurs, sponsors en organisatoren samenbrengen om een samenwerkingsverband op te bouwen tussen de Spelen en de e-sportindustrie.

   

  "Verantwoordelijken van de olympische beweging en e-sport kunnen zo een discussie op gang brengen, naar elkaar luisteren en van elkaar leren. Ze kunnen de potentiële mogelijkheden van een samenwerking bespreken en inzien", verwoordt IOC-sportdirecteur Kit McConnell het.

  Attractiever voor de jeugd

  Het IOC en andere olympische verenigingen beslisten afgelopen najaar al dat e-sport als een sportieve activiteit kon worden beschouwd. Ze hopen met de inbreng van e-sport op de Spelen voornamelijk attractiever te zijn voor jongeren, aangezien gamen zeer populair is bij de jeugd.