• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische ploeg verkent WK-parcours in Innsbruck, De Gendt rijdt dagje in de Hel

  Kevin De Weert

  Bondscoach Kevin De Weert is in Oostenrijk om het WK van eind september te verkennen.

  Bondscoach Kevin De Weert is met Tim Wellens en Sofie De Vuyst afgereisd naar Innsbruck, waar dit jaar het WK wielrennen plaatsvindt. Ze verkenden er zowel het parcours van de wegrit als die van de tijdrit. Tegelijkertijd bereidde Thomas De Gendt zijn Tour voor met "een dagje in hel".

  WK-parcours voor klimmers

  Het wereldkampioenschap wielrennen vindt dit jaar plaats in Innsbruck. Het parcours van de wegrit is spek voor de bek van de klimmers en ook in de tijdrit zal er serieus moeten worden geklommen.

   

  Eerst staan natuurlijk nog de Tour de France en de Vuelta op het programma, maar dat weerhoudt Kevin De Weert en zijn troepen niet om al eens een kijkje te nemen naar het WK-parcours.

  Geen Campenaerts door hersenschudding

  Voorlopig beschikte de bondscoach enkel over Tim Wellens en Sofie De Vuyst voor de verkenning. Normaal gezien zou ook Victor Campenaerts, kersvers Belgisch kampioen tijdrijden, meegaan. Hij moest echter verstek laten gaan vanwege een hersenschudding die hij had opgelopen tijdens de wegrit van het BK wielrennen.

  De Weert maakt een filmpje van het tijdritparcours

  Kevin De Weert is wel van plan de afwezigen, waaronder dus Victor Campenaerts, maar ook Laurens De Plus, bij de WK-verkenning te betrekken. Zo zal hij, volgens zijn Instagram, een filmpje maken voor de twee, die de Belgische eer moeten hooghouden in de tijdrit.

  De Gendt verkent kasseienetappe van de Tour

  Terwijl De Weert en co het WK verkenden, zat Thomas De Gendt in Frankrijk op de fiets. De Lotto-Soudal-renner verkende met zijn ploegmaats de 9e etappe van de Tour, een kasseienetappe gelijkend op het parcours van Parijs-Roubaix. 

   

  De Gendt plaatste een foto uit "de Hel" op zijn Instagram-account met het toepasselijke bijschrift "Een maandag in hel".