• home
 • video
 • pas verschenen

  Kopmannen Quintana, Landa en Valverde kennen hun 5 knechten voor Tour

  Heeft Movistar straks de sleutel in handen in de Tour?

  Heeft Movistar straks de sleutel in handen in de Tour?

  Movistar heeft zijn armada bekendgemaakt voor de Tour de France. De drietand Quintana-Landa-Valverde kan rekenen op de steun van Marc Soler, Andrey Amador, Daniele Bennati, José Joaquin Rojas en Imanol Erviti.

  3 knechten met kassei-ervaring

  Met 3 kopmannen in de ploeg had Movistar maar 5 tickets voor helpers in de Ronde van Frankrijk. Het Tour-debuut van Marc Soler was al een publiek geheim. Ook de sterk rijdende Andrey Amador mag zich in de bergetappes volledig wegcijferen voor Quintana, Valverde en Landa.

   

  De selectie wordt aangevuld met 3 ervaren rotten: de Italiaan Daniele Bennati en de Spanjaarden José Joaquin Rojas en Imanol Erviti. Dat trio zal ook van vitaal belang zijn voor Quintana en co in de kasseirit naar Roubaix. Nelson Oliveira en Jasha Sütterlin grijpen net naast een plekje in de Tour-ploeg.

   

  De Colombiaan stond al 3 keer op het eindpodium van de Tour: 2e in 2013 en 2015 en 3e in 2016.  Valverde eindigde in 2016 3e, Landa viel vorig jaar als Sky-renner net naast het podium.

  De Tour-selectie van Movistar

  • Andrey Amador (CRi)
  • Daniele Bennati (Ita)
  • Imanol Erviti (Spa)
  • Mikel Landa (Spa)
  • Nairo Quintana (Col)
  • José Joaquin Rojas (Spa)
  • Marc Soler (Spa)
  • Alejandro Valverde (Spa)