Ga naar de inhoud

Geen Dakar-rally volgend jaar? "We zitten erg krap bij kas"

De Dakar-rally vindt al sinds 2009 plaats in Zuid-Amerika.

De Peruaanse regering meldt dat het de Dakar-rally mogelijk zal moeten annuleren door financiële problemen. "Er ging heel wat geld naar de bevolkingsgroepen in de Andes die getroffen werden door de koude", zegt de Peruaanse premier Cesar Villanueva. 

Eerder lieten Argentinië, Bolivia en Chili al weten zich terug te trekken uit de organisatie van de 41e Dakar-rally (6-17 januari). Daardoor besliste organisator Amaury Sport om enkel Peru als gastland aan te wijzen.

 

Maar nu zit Peru door onvoorziene omstandigheden in financieel nauwe schoentjes. "We zullen er alles aan doen om de Dakar-rally te laten plaatsvinden, maar we zitten erg krap bij kas", zegt de Peruaanse premier Cesar Villanueva. 

 

"Door de extreme koude ging er een pak geld naar de bevolkingsgroepen in de Andes. De ministers van Onderwijs, Cultuur, Handel en Economie werken aan een oplossing. De Dakar-rally is voor ons heel belangrijk, omdat het evenement de aandacht van de hele wereld op Peru vestigt."

 

Organisator Amaury Sport speelt met het idee om de wedstrijd over 2 jaar weer naar Afrika te verhuizen. De rally trok daar destijds weg uit veiligheidsoverwegingen. Sinds 2009 vindt de race in Zuid-Amerika plaats.