• home
 • video
 • pas verschenen

  Rolstoeltennisser Joachim Gérard krijgt wildcard voor Wimbledon

  Voor Joachim Gérard wordt het zijn vierde deelname op Wimbledon.

  Joachim Gérard mag zich opmaken voor het enkelspel van Wimbledon. De rolstoeltennisser, nummer 8 van de wereld, kreeg een wildcard van de organisatie.

  "Heel blij dat ik mijn terugkeer op een grandslamtoernooi kan vieren", tweette Gérard. Onze landgenoot stond in september nog op de US Open en mocht in november deelnemen aan de Masters. Voor het overige was 2017 een jaar om snel te vergeten, want Gérard moest worden geopereerd na een schouderblessure.

   

  Joachim Gérard toonde met de eindzege op het Franse toernooi van Ile de Ré dat hij zijn goede vorm te pakken heeft. De bronzen medaillewinnaar op de Paralympische Spelen van Rio staat voor de vierde keer op Wimbledon, de tweede keer in het enkelspel.