Ga naar de inhoud

Red Lions spelen gelijk in laatste oefenduel voor Champions Trophy

 wo 20 juni 2018 21:50
Loïck Luypaert scoorde voor de Belgen.

De Belgische hockeymannen hebben in een oefenduel tegen Australië 1-1 gelijkgespeeld. Het was de laatste oefenpot voor de Red Lions voor aanvang van de Champions Trophy (23 juni tot 1 juli in Breda).

België, het nummer drie van de wereld, nam het op tegen de huidige nummer één Australië. Het ging om een officieus treffen van drie keer vijftien minuten.

 

In het openingskwartier bracht Loïck Luypaert de Red Lions op voorsprong, zes minuten voor affluiten scoorde Australië de gelijkmaker.

Laatste editie Champions Trophy

Met dit gelijke spel zit de voorbereiding op de Champions Trophy erop. Komende zaterdag start de 37e en tevens laatste editie, want de Champions Trophy maakt volgend jaar plaats voor de Hockey Pro League. 

 

In Breda openen de Belgen tegen Australië, tegenstander van vandaag in het oefenduel. Nadien volgen nog partijen tegen Argentinië (FIH-2), Nederland (FIH-4), Pakistan (FIH-13) en India (FIH-6).

 

Het beste Belgische resultaat is tot nu toe een vijfde plaats in 2012 en 2016. In 2014 werd het een achtste plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Programma van de Belgen op de Champions Trophy:

Zaterdag 23 juni (18u): Australië - België

Zondag 24 juni (14u): Nederland - België

Dinsdag 26 juni (18u): Argentinië - België

Donderdag 28 juni (17u): India - België

Vrijdag 29 juni (15u): België - Pakistan

Zondag 1 juli: finale en klassementswedstrijden