• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Vermoeid van de Giro? Ik voel me heel fris"

  Dumoulin gaat vol voor het klassement in de Tour.

  Dumoulin gaat vol voor het klassement in de Tour.

  Na zijn 2e plaats in de Giro wil Tom Dumoulin (Sunweb) in Frankrijk voortgaan op zijn elan. "Ik zal er alles aan doen om hoog te eindigen in de Tour", zegt de Nederlander aan de Telegraaf.

  Dumoulin: "Ik ben nog nooit zo fris geweest"

  De Giro was loodzwaar, maar 3 weken later lijkt Tom Dumoulin de roze koers al helemaal verteerd te hebben. "Ik heb wat meer rust genomen dan ik normaal zou doen", zegt de wereldkampioen tijdrijden in De Telegraaf.

   

  "Na de Giro heb ik 9 dagen nauwelijks de fiets aangeraakt. Ik ben eigenlijk nog nooit zo fris geweest 3 weken na een grote ronde."

   

  Dumoulin zat al langer in zijn hoofd om de dubbel Giro-Tour te doen. "Dat was al vanaf de winter mijn plan. Maar je weet nooit wat er in de Giro allemaal zal gebeuren. Ik ben uiteindelijk niks geks tegengekomen in de Giro, dus was de keuze om de Tour te rijden vrij simpel."

  Dumoulin is wereldkampioen tijdrijden.

  Dumoulin is wereldkampioen tijdrijden.

  "Tour wordt fysiek en mentaal wel zware strijd"

  In die Tour heeft Dumoulin maar 1 doel. "Ik ga vol voor het klassement", zegt de kopman van Sunweb. "Ik weet dat het fysiek en mentaal een zware strijd zal worden."

   

  "Als het slecht zou gaan in de Tour, kan ik nog altijd trots blijven op mijn Giro-prestatie. Dat gevoel neemt niemand me meer af. Maar ik zal de Tour niet rijden met het idee dat ik al een goede grote ronde gereden heb. Ik zal er alles aan doen om kort te eindigen."