• home
 • video
 • pas verschenen

  Wanty-Groupe Gobert maakt voorselectie Tour bekend

  Wanty-Groupe Gobert

  Wanty-Groupe Gobert debuteerde vorig jaar in de Tour de France.

  Het Belgische Procontinentale team Wanty-Groupe Gobert heeft een voorselectie van 12 renners klaar voor de Tour. Vijf van de 12 renners zijn echter al zeker van hun plaats. 

  De Tour start dit jaar met acht renners per ploeg. Dat is er eentje minder dan vorig jaar, toen iedere ploeg nog met negen renners mocht starten. Wanty-Groupe Gobert maakte vandaag al een shortlist van 12 renners bekend. Daar moeten dus nog vier renners van worden geschrapt.

  Debuutjaar bevestigen

  Het team van Hilaire Van der Schueren mocht vorig jaar voor het eerst deelnemen aan de Tour. Ook dit jaar kregen ze van de organisatoren een uitnodiging. Van de renners die deel uitmaken van de voorselectie zijn er al vijf die zeker zijn van hun plaats in de Tourselectie.


  De gelukkigen zijn de Belg Thomas Degand, de Fransen Guillaume Martin en Yoann Offredo, de Nederlander Marco Minnaard en de Italiaan Andrea Pasqualon.


  "Guillaume Martin is onze kopman en verdient het om goed te worden bijgestaan, vandaar de keuze voor Thomas Degand en Marco Minnaard", verklaart Van der Schueren zijn keuzes.

   

  "Andrea Pasqualon is momenteel leider in de UCI Europe Tour en schreef de afgelopen weken vier overwinningen op zijn naam. Hij verdient het dus ook om erbij te zijn, net als Yoann Offredo. Die toonde vorig jaar zijn polyvalentie en nut voor de ploeg bij ons debuut."

  Wie worden de drie gelukkigen?

  De zeven renners die voor de laatste drie plaatsen strijden zijn de Belgen Frederik Backaert, Timothy Dupont, Xandro Meurisse, Pieter Vanspeybrouck en Guillaume Van Keirsbulck, de Noor Christian Odd Eiking en de Nieuw-Zeelander Dion Smith. 

   

  De 8-koppige selectie wordt bekendgemaakt na het BK in Binche, dat plaatsvindt op 24 juni.

  Xandro Meurisse wordt het alvast niet

  Xandro Meurisse, toch opgenomen in de voorselectie, heeft alvast laten verstaan dat hij niet aan de Tour zal deelnemen. De 26-jarige renner wordt vader en moet afzeggen.

   

  "Ik zal helaas moeten afhaken voor de Tour de France. De geboorte van een kind is iets speciaals, dus ik kan er niet deelnemen. Dat is jammer, want ik kon er aan de start staan in topvorm. Maar ik wil geen plaats van een ploegmaat afpakken om dan na twee weken de Tour te verlaten."

   

  "Ik wil absoluut aanwezig zijn bij de geboorte. Maar ik ben ervan overtuigd dat de
  ploeg een mooi collectief naar de Tour zal sturen. Ik hoop dat ik de laatste
  week van de Tour met een kind in mijn armen op televisie kan volgen."