• home
 • video
 • pas verschenen

  LottoNL-Jumbo maakt als eerste Tour-selectie compleet

  Het Nederlandse WorldTour-team LottoNL-Jumbo heeft als eerste ploeg zijn huiswerk klaar voor de Ronde van Frankrijk. Primoz Roglic en Steven Kruijswijk worden de speerpunten in de bergen, Dylan Groenewegen moet voor de spurtzeges zorgen. 

  Ogen gericht op Roglic

  Op Twitter had LottoNL-Jumbo de laatste dagen stapsgewijs haar Tour-selectie bekendgemaakt.  Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen, Timo Roosen, Antwan Tolhoek, Primoz Roglic en Paul Martens waren al zeker van hun selectie. Vandaag werd met Amund Grondahl Jansen de laatste naam aan het lijstje toegevoegd.

   

  In die selectie heel wat Nederlanders, maar toch is het de Sloveen Roglic die de meeste aandacht naar zich toe zal trekken in Frankrijk. Dit jaar won de ex-schansspringer onder meer de Ronde van Slovenië, de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Romandië, waarbij hij telkens brandhout maakte van zijn rechtstreekse concurrenten. 

   

  Ook Dylan Groenewegen is in de vorm van zijn leven, want hij mocht dit jaar onder meer Kuurne-Brussel-Kuurne, de tweede etappe van Parijs-Nice en enkele andere etappes in korte rittenkoersen op zijn palmares bijschrijven. LottoNL-Jumbo zakt dus met een sterke selectie af naar Frankrijk.

  Roglic won gisteren de Ronde van Slovenië

  Roglic won gisteren de Ronde van Slovenië

  De selectie van LottoNL-Jumbo

   

  Robert Gesink (Ned)

  Steven Kruiswijk (Ned)

  Dylan Groenewegen (Ned)

  Timo Roosen (Ned)

  Antwan Tolhoek (Ned)

  Primoz Roglic (Slo)

  Paul Martens (Dui)

  Amund Grondahl Jansen (Noo)

  LottoNL-Jumbo maakte het nieuws op twitter bekend

  Wanty-Groupe Gobert maakte reeds voorselectie

  In de Tour mogen de ploegen dit jaar nog slechts 8 renners afvaardigen. Wanty-Groupe Gobert maakte vandaag zijn voorselectie bekend.

   

  Vijf renners zijn al zeker van hun Tour-deelname, de laatste 3 namen moeten nog ingevuld worden op het lijstje.