• home
 • video
 • pas verschenen

  Thibaut Pinot laat verstek gaan voor de Ronde van Frankrijk

  Pinot moest in de Giro uitgeput opgeven.

  Thibaut Pinot  (Groupama-FDJ) zal volgende maand niet aan de start staan van de Ronde van Frankrijk. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt. Vorige maand moest de Fransman nog  uitgeput opgeven in de Giro.

  "Ik weet niet wanneer ik er weer kan invliegen"

  Ongeveer drie weken geleden zakte Pinot helemaal door het ijs in de laatste bergrit van de Giro. Hij druppelde compleet uitgeput binnen op ruim drie kwartier achterstand.  De Fransman was gedehydrateerd en had koorts, het was meteen het einde van zijn Giro.

   

  Pinot bleek last te hebben van een beginnende  pneumopathie, een longaandoening. De 28-jarige Fransman wil  nu geen risico's nemen met oog op de rest van het seizoen en heeft daarom besloten niet deel te nemen aan de Tour. Pinot richt zich nu op de Vuelta en het WK op de weg in Innsbruck.

   

  "Ik ben gisteren voor de eerste keer weer op m'n fiets gekropen, gewoon om m'n gedachten te kunnen verzetten. Het was een plezierritje om m'n hoofd leeg te maken. Het probleem met deze ziekte is dat ik niet weet wanneer ik er weer kan invliegen", zegt Pinot."

  "Onmogelijk om competitief te zijn"

  Vier jaar geleden stond Pinot nog op het Tour-podium als derde na winnaar Vincenzo Nibali en Jean-Christophe Péraud. Hij was toen ook beste jongere. Maar de voorbije jaren liep het minder goed. In 2015 werd hij 16e, in 2016 en 2017 gaf hij op. 

   

  Die reeks doorbreken zit er dit jaar dus niet in. "Ik ben enorm ontgoocheld, want de Tour was mijn grootste doel dit jaar. Tijdens de Giro kon ik tot op het einde mee strijden met de beste renners. Dat had ik graag herhaald tijdens de Tour, ik voelde mij er klaar voor", zegt Pinot.


  "Helaas is het nu onmogelijk voor mij om competitief te zijn. De beslissing is nu genomen, maar ik blijf gemotiveerd voor de nieuwe doelen."