• home
 • video
 • pas verschenen

  Lopetegui ruilt na het WK Spaanse nationale ploeg voor Real Madrid

  0 / 0

  Real Madrid heeft zijn opvolger voor Zinédine Zidane gevonden: na het WK gaat Julen Lopetegui, momenteel bondscoach van Spanje, aan de slag bij de winnaar van de Champions League.

  Spaanse bondscoach verhuist na het WK naar Real Madrid

  Na drie eindzeges op rij in de Champions League vond Zinédine Zidane het tijd voor een nieuwe wind bij Real Madrid. De Franse trainer stapte op, Real mocht op zoek naar een ervaren coach die de touwtjes wou overnemen.

   

  En Real kwam bij zijn speurtocht uiteindelijk bij de Spaanse nationale ploeg terecht. Julen Lopetegui (51) zal Spanje nog naar WK-succes proberen te leiden in Rusland, maar stapt daarna over naar de Koninklijke. Hij tekent een contract voor drie seizoenen.

   

  Lopetegui was als speler bij Real Madrid, Barcelona en Rayo Vallecano actief. Daarna trok hij de trainersband om de arm bij onder meer de Spaanse U19, U20, U21 en uiteindelijk de nationale ploeg.

   

  Bij de Spaanse selectie heeft Lopetegui het al twee jaar voor het zeggen. Eind vorige maand verlengde hij zijn contract bij de Spaanse bond tot 2020, maar Real speelt dus sneller op de bal.

  Tweets: